Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Besplatno uživajte uz “Kokoš” i Jimmyja Stanića

31.10.2013. 23:00
Besplatno uživajte uz “Kokoš” i Jimmyja Stanića


Najmlađi gledatelji sigurno neće propustiti predstavu Ljubav ili smrt prema romanu našeg najpopularnijeg pisca za djecu Ivana Kušana, dok će oni malo stariji uživati u zadarskoj premijeri Gospode Glembajevih u režiji Vinka Radovčića


HNK Zadar je ovog studenog pripremio bogat program za sve ljubitelje kazališa. Volite li dramu, ples, koncerte ozbiljne glazbe, dječje kazalište, svatko će moći naći nešto za sebe.
U nedjelju u 19 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta na rasporedu je koncert iz Ciklusa Bersa na kojem će nastupiti studenati koji su polazili Glazbenu školu Blagoje Bersa. Koncert je besplatan.
Dana 5. studenog u HNK Zadar sa početkom u 20 sati održat će se predstava Za Nives u suradnji Zadarskog plesnog ansambla i Glazbene škole Blagoje Bersa. Ovom plesnom večeri posvećenoj Nives Šimatović Predovan obilježava se deseta godišnjica njezine smrti.
U predstavi će sudjelovati uz Zadarski plesni ansambl i Glazbenu školu Blagoje Bersa (plesni i glazbeni odjel), i plesne udruge Zalet, Gesta, Piroueta, te Ansambl Ars Cantabile pod vodstvom Igora Cecića, i na koncu Davor Pekota dugogodišnji Nivesin suradnik na Zadar Festu.
Dan poslije na rasporedu je predstava Mani Gotovac Pričaj mi o Gorkome u produkciji kazališta Planet ART iz Zagreba. U predstavi igraju Hana Hegedušić, Robert Plemić i Judita Franković.
Cijena ulaznica iznosi 50 kuna, a mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar radnim danom od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati te subotom od 11  do 13 sati.
U ovom jedinstvenom literarnom i kazališnom djelu kroz osobnu autoričinu priču pratimo povezanost, intimni rast, sazrijevanje likova i  njihovih odnosa kroz vremenski period koji daje širu društvenu sliku  vremena tijekom kojeg se radnja predstave odvija.
13. studenoga u Svečanoj dvorani Sveučilišta nastupiti će mladi zadarski glazbenici, Lovre Lučić na klarinetu i
Marina Pletikosa na klaviru. Publici će izvesti djela J. Brahmsa, P. Bergama, G. Rossinija i R. Schumanna.
U četvrtak, 14. studenoga na rasporedu je predstava Ljubav ili smrt u režiji Renate Carole Gatice i u produkciji Dječjeg kazališta Smješko iz Zagreba. Predstava je nastala prema djelu našeg najpopularnijeg dječjeg pisca Ivana Kušana, a u njoj glume Sven Mađarević, Luka Juričić, Helena Kalinić i Tomislav Krstanović. Riječ je o predstavi za djecu između 10 i 14 godina, a nema nikakve sumnje da će je rado pogledati i mlađa i starija djeca, a i pokoji odrasli koji još uvijek rado voli staviti ruke na Kušanove romane.
U subotu, 16. studenoga i Zadar se pridružuje Noći kazališta u kojoj je prošle godine sudjelovalo 45 tisuća gledatelja. Zadrani će tako besplatno (uz preuzimanje ulaznica na blagajni) moći pogledati Kokoš Nikolaja Koljade u režiji Dražena Ferenčine nakon čega je u 11 sati na rasporedu koncert Jimmy Stanića & Scharf cluba.
U čast Dana grada Zadra profesori Glazbene škole Blagoje Bersa u ponedjeljak, 18. studenoga održati će koncert Zadru na dar. Koncert se održava u 19 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta, a ulaz je slobodan.
U četvrtak, 21. studenoga u 20 sati koncert će održati otac i sin Arsen i Matija Dedić. Zadrani će tako imati prilike uživati u virtuoznosti dva velika hrvatska glazbenika koji desetljećima svojim umijećem zabavljaju hrvatsku publiku.
Autorski projekt Saše Ančića Nemirne noge u produkciji Teatra Exit na rasporedu je 22. studenoga. U predstavi igraju Damir Klemenić, Jerko Marčić, Saša Anočić,
Matija Antolić, Tvrtko Jurić, Marina Lamot, Tihana Lazović, Mateja Majerle, Nera Stipičević i Neven Šverko.
Zadarski komorni orkestar na rasporedu je 25. studenoga u 20 sati. ZKM pod ravnanjem Ivana Repušića nastupiti će u Svečanoj dvorani Sveučilišta u čast Dana grada Zadra.