HDZ-ovci pjesmom izbacili iz takta Akciju mladih

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Akcija mladih i HDZ u subotu su imali "bliski kontakt" na Narodnom trgu, kada su predstavljali biračima svoj program i kandidate za IX. izbornu jedinicu. Akcija mladih, koja u IX. izbornoj listi na izbore izlazi zajedno sa Živim zidom, od ranog je jutra dijelila promotivne materijale, a kad je nastupilo vrijeme za pressicu u 12 sati, iz nedalekog štanda Domoljubne koalicije naglo je podignuta glasnoća glazbe, toliko da okupljeni nisu mogli čuti niti riječi koje je izgovarao nositelj liste Ante Rubeša.

Sukob zbog glazbe

Kad je došao red na drugog predstavnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača, uslijedila je žurna prepirka Rubeše i HDZ-ovaca, koji su pristali stišati glazbu, ali su počeli naglas pjevati, pa je učinak bio isti. Akcija mladih nekako je privela kraju zakazanu konferenciju za medije, a poruke biračima, kažu, već će naći svoj put.

- Eventualnim ulaskom kandidata sa naših lista u Sabor RH sve će se nepovratno promijeniti, isto kao što su se promijenilo našim dolaskom u Gradsko vijeće, jer mi imamo snage i hrabrosti nazvati stvari pravim imenom, djelovati na nekonvencionalan i učinkovit način. Cure i dečki iz Živog zida su naša djeca koja se bore. Nisu pobjegli u inozemstvo, ne sjede kući na kauču nego se bore čistog srca. Ne budite strogi suci nego podržite svoju djecu, rekao je između ostalog Marko Pupić Bakrača.

Kandidati Domoljubne koalicije Zadranima su na subotnjoj špici dijelili mandarine i objašnjavali što će nova vlada predvođena HDZ-om i koalicijskim partnerima donijeti Zadru i okolici.

- Mi želimo Zadar kao centar regije, koji će biti generator razvoja i zapošljavanja. Želimo Zadar kao putničko, turističko i teretno pomorsko  prometno središte s međunarodnom putničkom i teretnom lukom  Gaženica. Želimo dogradnju piste u Zračnoj luci Zadar radi poticanja  međukontinentalnih letova i dodatna ulaganja u zračni promet radi  razvoja cjelogodišnjeg turizma. Našim građanima ćemo osigurati kvalitetnu i potpunu zdravstvenu skrb u Općoj bolnici Zadar, a budući Centar Mocire pružit će suvremenu i sveobuhvatnu skrb osobama s posebnim potrebama, poručio je gradonačelnik Zadra i treći na listi Domoljubne koalicije  za 9. izbornu jedinicu Božidar Kalmeta.

Domoljubna u Sukošanu i Bibinjama

U predizbornoj karavani Domoljubne  koalicije zadarski kandidati iz IX. Izborne jedinice zaustavili su se u Bibinjama i Sukošanu, gdje su dupkom punom atriju bibinjske škole i sukošanskom Domu mladeži održali vatrene predizborne skupove.

Predsjednik mladeži HDZ-a Josip Bilaver, sedmi na listi Domoljubne  koalicije, nazočnima je govorio o nezadovoljstvu mladih trenutačnim  stanjem u hrvatskom društvu.

- Nesposobna i beskorisna vlada u četverogodišnjem mandatu nije uspjela ostvariti ključni posao za koji su je građani  izabrali, nije izvukla  zemlju iz krize. Raste njihova drskost i bezobraznost a u beznađu se  gube radna mjesta,  mladi ljudi odlaze u strane države po životnu egzistenciju, naglasio je Bilaver.

Zadarski dožupan Božidar Longin podsjetio je na, kaže,  brojne nepravde koja je Milanovićeva vlada priredila Zadarskoj županiji.

- Zadar je ostao bez carine, porezne uprave i brojnih drugih institucija koje su sada postale obične ispostave Splita i Rijeke.  I sad naš vrli  poliglot od premijera traži još četiri godine. Mi mu poručujemo jezikom koji razumije: No pasaran, nećeš proći, rekao je Longin.

Uoči skupa u Bibinjama, predstavnici koalicije položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr.  Franji Tuđmanu. Završni skup za 9. izbornu jedinicu održat će se u Zadru u srijedu 4.  studenoga u dvorani Jazine s početkom u 18 sati, na kojemu će se  predstaviti kandidati Domoljubne koalicije na čelu s predsjednikom  HDZ-a i nositeljem liste Tomislavom Karamarkom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika evo vakoj
Vi ce te razviti luku Gazenicu? Luka Gazenica, dok nije dosla u vase ruke je bila druga luka na jadranu, odmah iza Trsta.Najprije opljackana pa za sicu data u ruke taksisti koji je u sluzbi srbina koji je planira preuzeti za uvoz secera za prostor jugorazvaline, i sad je dvanajsta luka na jadranu, iza Dracha u Albaniji. Lazna obecanja.