Novac koji neće biti potrošeni uzalud

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vesna KARAVANIĆ

Polaganjem kamena temeljca svečano je jučer obilježen početak radova na novoj zgradi dječjeg vrtića u Pagu, koja bi trebala biti završena za šest mjeseci. Umjesto ministra Branka Grčića, čiji je dolazak u Pag bio najavljen, ispred Ministarstva regionalnog razvoja došao je njegov pomoćnik Venko Ćurlin, no glavnu riječ imao je paški gradonačelnik Željko Maržić koji istaknuo kako je u pripremi za realizaciju ovog projekta vrijednog 18,7 milijuna kuna uloženo puno truda, volje i ljubavi. Novi vrtić predviđen je za 130 djece i ukupne površine 2.080 m2.

- Do današnjeg dana izradili smo projektnu dokumentaciju, riješili imovinsko pravna pitanja, ishodili građevinsku dozvolu, osigurali financijsku konstrukciju, proveli postupak javne nabave, odabrali izvođača i nadzor nad građenjem, nabrajao je paški gradonačelnik Željko Maržić, istaknuvši kako je za potrebe gradnje Grad Pag  osigurao 10 milijuna kuna te 1,5 milijuna preko HBOR-a, Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo je 5,9 milijuna kn te Fond za zaštitu okoliša 1,5 milijuna kn.

Uvjeti u starom vrtiću na granici izdržljivosti

- Da bi ušli u financiranje ovog kapitalnog projekta koji je na dobrobit svih stanovnika Paga bilo je potrebno racionalizirati rashodovnu stranu proračuna, smanjiti zaduženja Grada i proračunski manjak kako bi Grad dobio suglasnost za kreditno zaduženje, pojasnio je Maržić, koji je dodao kako su uvjeti boravka djece u starom vrtiću bili na granici izdržljivosti.

Polaganju kamena temeljca osim Ćurlina iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, nazočio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Daniel Segarić, potpredsjednica Županijske skupštine Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Renata Vuksan, predsjednik GV-a Pag Edo Komadina, zamjenik gradonačelnika Paga Dario Grašo, načelnici općina Kolan i Povljana Josip Zubović i Ivo Pogorilić i drugi uzvanici.

Nazočnima se u ime djelatnika i polaznika vrtića obratila ravneteljica Ljubica Fabijanić koja je navela kako su s nestrpljenjem čekali ovaj dan.

- Današnji dan je za nas velik, a vjerujem da ćemo još veću radost podijeliti kada se ponovno sastanemo pri otvaranju, kada će novi vrtić ispuniti veselje i smijeh naših mališana. U ime polaznika i djelatnika zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Jedno veliko ljudsko hvala i našim prijateljima iz Križevaca koji su nam omogućili korištenje prostora njihovog odmarališta dok ne bude sagrađen naš novi vrtić, kazala je Fabijanić.

Novi vrtić kao motivacija za rađanje više djece?

Venko Ćurlin je ispred Ministarstva regionalnog razvoja pohvalio entuzijazam s kojim su nadležni u gradu Pagu krenuli u realiziranje novog vrtića.

- Ovo je svakako dobro ulaganje u budućnost, a ovi novci su dobro usmjereni. Želim vam puno uspjeha i da vrtić bude sagrađen u predviđenom roku, kazao je Ćurlin.

Renata Sabljar Dračevac je naglasila kako je lijepo sudjelovati u ovakvim projektima te izrazila nadu da će gradnja ovakvog objekta motivirati mlade obitelji da se odluče na više djece. Paški župnik don Gašpar Dodić blagoslovio je početak radova, a nakon postavljanja kamena temeljca, polaznici dječjeg vrtića "Paški mališani" zapjevali su pjesmu "Kad si sretan" i na taj način pokazali s koliko nestpljenja čekaju dan useljenja u novi i ljepši vrtić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno