Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Aachen Zadru s ljubavlju

01.11.2017. 20:37
Aachen Zadru s ljubavlju


Bog spaja male ljude i čini velika djela. I nikad se ništa ne događa slučajno koliko god nam se to čini nevjerojatnim, kažu u Udruzi "Put" Zadar. A sve je počelo „slučajno“ prihvaćanjem Facebook poznanstva između Mirjane i Jasenke, članice udruge Put Zadar.
U kratkom razgovoru Mirjana Capellmann, Zadranka s adresom u njemačkom Aachenu, saznala je kako se humanitarna udruga „Put“ bavi pomaganjem potrebitima i bolesnima, a kako ona radi u Domu za odrasle osobe, koji često rashoduje potpuno ispravna kolica i krevete, prema standardima koji to u Njemačkoj propisuju, došla je na ideju da te predmete donira potrebitima u Zadru. Udruga Put prihvatila je obvezu organizacije transporta i vrijedna Mirjana počela je sa sakupljanjem opreme.
Bilo je to u kolovozu, a u ponedjeljak 30. listopada u zadarskoj bolnici preuzeta je donacija vrijednosti preko 120.000 kn. U njoj su bila invalidska kolica, tzv. princeze, specijalna vaga za nepokretne, pomagala za kupanje i podizanje nepokretnih bolesnika, električni drveni bolesnički kreveti, hodalice, sredstava za njegu i kupanje, antidekubitalna sredstva, specijalna invalidska kolica, pomagala za hodanje, odjeća i igračke za djecu, tlakomjeri s manžetama i još mnogo toga.
Većina toga raspoređena je u Opću bolnicu Zadar, Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, Posudionicu Doma Sv. Frane Zadar, Dom Sv. Frane, Udrugu Betlehem za najmanje i ostale potrebite.
Mirjana Capellmann zajedno sa suprugom Peterom i kćeri Monikom Jakšić, sa svojom agencijom Caringhome, zamolila je mnoge da im se pridruže u ovoj akciji, i pomogli su im i Zadru su donirali: Altenheim "Haus Marien-Linde" Aachen, "BB medica-medizinische Vertriebs-und Ingenieurgesellschaft mbH" Aachen, "Caritasverband für die Regionen Aachen Stadt und Aachen-Land e.v.", "Agentur Caringhome-Seniorenbetreuung 24 Stunde" Aachen/Krefeld, "Schumacher Hygiene-Fachgrosshandel" Aachen, "SENI-konzern für Inkontinenz-und Körperpflege produkte" Biesenthal, Papst Johannes stift"-Seniorenheim Aachen, "Klosterstift Rademacher" Aachen i još mnogi dobri mali ljudi.
Isto tako izrazili su želju da se suradnja nastavi sljedećom akcijom dogodine.
Grad Zadar, Zadarska Županija, Sonik u Turisthotel pomogli su ovu akciju pokrivanjem troška transporta i na tome im iz Udruge "Put" Zadar od srca zahvaljuju.
– Hvala i slava Gospodinu našem koji nas je milošću, providnošću i ljubavi svojom pratio i ovaj Put!, poručili su iz udruge.