Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ni riječi o natječaju za ravnatelja ŽUC-a

01.11.2018. 12:49
Ni riječi o  natječaju za  ravnatelja ŽUC-a


Upravno vijeće Županijske uprave za ceste održalo je sjednicu, no na njoj nije bilo ni riječi o novom natječaju za ravnatelja. S obzirom da je on već više puta odgađan, očekivalo se kako će  se Vijeće ovoga puta očitovati o datumu objave novoga natječaja,  međutim, od njegovih članova saznajemo da natječaj za novog ravnatelja niti jednom riječju nije spomenut. Potvrdio nam je to Dalibor Barešić, član Neovisnih za Hrvatsku, rekavši kako se ta točka nije niti našla  na dnevnom redu. 
Ostaje vidjeti hoće li ona biti uvrštena na dnevni red UV-a do iduće  sjednice Županijske skupštine koja bi se, radi proračuna, trebala održati  u prosincu, ili će ŽUC objavu natječaja pak sasvim odgoditi za iduću godinu.
Naime, kako je nedavno rekao predsjednik UV-a HDZ-ov Željko  Lončar, s natječajem su još uvijek u zakonskom roku jer v. d. mandat dosadašnjem ravnatelju ističe u ožujku iduće godine. Prvi je natječaj objavljen 16. ožujka ove godine te je dosadašnji ravnatelj Mile Fabijan još  uvijek u statusu privremenog ravnatelja. 
I dok Lončar "tu ne vidi ničeg problematičnog", drugi članovi Vijeća  očito vide, pa je tako nestranačka Marica Nekić podnijela ostavku na  članstvo u UV-u, poručujući da "ne može raditi mimo svojih uvjerenja",  a svoje ne nezadovoljstvo radom UV-a javno iskazao i HDZ-ov politički  partner NHR.
No, uskoro bi se trebalo znati hoće li novi natječaj biti uvršten na  dnevni red iduće sjednice Upravnog vijeća, a osobito to hoće li se mijenjati status Županijske uprave za ceste kako bi se omogućilo imenovanje HDZ-ovog kandidata.