Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Torbarina i Smokrović Zmaju zadali završni udarac

01.11.2020. 10:37


U 13. kolu Treće HNL jug Hrvatski vitez Posedarje je na svom travnjaku rezultatom 2:0 svladao momčad Zmaja iz Blata na Korčuli. Posedarce je u vodstvo doveo Karlo Torbarina u 7. minuti utakmice, a točku na "i" stavio je Vedran Smokrović pogotkom u 79. minuti utakmice. Nakon uvjerljivog poraza u Vodicama momčad Kristijana Tute na najbolji mogući način iskupili se za taj kiks i što je još važnije, na svoj konto pospremila tri vrlo važna boda. Domaćin je tijekom cijelog susreta bo bolja momčad i posve zasluženo su na kraju Posedarci travnjak napustili slaveći pobjedu. Kako smo kasnije mogli čuti i vidjeti pobjednička pjesma orila se i u svlačionici. No krenimo redom.
Nije moglo bolje krenuti za domaću momčad, već u 7. minuti Posedarci su poveli. Surać je ubacio odličnu loptu, a Torbarina bio najviši u skoku te glavom zakucao loptu u mrežu Blaćana. – 1:0. Nakon vodećeg pogotka igra se većinu prvog dijela odvijala na sredini travnjaka bez izrazitih prilika na obje strane. Prvu sljedeću prigodu bilježimo u 35. minuti. Paleka je ubacio, a Torbarina bio blizu drugog pogotka na ovoj utakmici. Nažalost, lopta koju je uputio glavom prošla je tik uz vratnicu. Tri minute kasnije nova prilika za HV Posedarje. Jukić je tukao s 20 metara, lopta je fijuknula malo iznad grede gostujućeg gola. S minimalnom prednošću Posedaraca otišlo se na odmor.
U nastavku utakmici ponovno su domaćini prvi priprijetili. Čak je Torbarina i zatresao mrežu gostiju, ali zgoditak je poništen zbog zaleđa. U 63. minuti prijete gosti iz Blata. Marić je tukao s dvadesetak metara, lopta je preletjela malo iznad domaćeg gola. Dvije minute kasnije Coutinho izlazi sam na domaćeg vratara, ali umjesto u mrežu gađa pored vratiju. Igrala se 66. minuta kada je ponovno Coutinho tukao glavom, a lopta je prošla tik uz vratnicu u gol aut. U 77. minuti Jurjević-Adžić je u kontri, ali njegov mlaki udarac s 14 metara vratar Ivanović lako je ukrotio. Coutinho u 78. minuti tuče s 20 metara, ali ništa od izjednačenja. I onda je Smokrović u 79. minuti definitivno riješio pitanje pobjednika. Nakon jedne kontre i asistencije Torbarine tuče s 12 metara i tjera vratara Ivanovića da vadi loptu iz svoje mreže – 2:0. Do kraja smo zabilježili udarac Šešlije u 83. minuti iz slobodnog udarca ali Ivanović brani uz pomoć vratnice. Posve zaslužena pobjeda Hrvatskog viteza protiv borbene momčadi Zmaja iz Blata.


 


HV POSEDARJE 2
ZMAJ (B) 0
POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Bez gledatelja: Sudac: Paško Mandić (Prgomet). Pomoćnici: Miroslav Čalo (Trilj) i Toni Čelić (Split). Strijelci: 1:0 Torbarina (7'), 2:0 Smokrović (79'). Žuti kartoni: Jurić (HV Posedarje). Crveni:-.
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Jukić, Klanac, Torbarina (od 82' Pavalović), Paleka, Smokrović (od 90' P. Kežević), Surać (od 90' Jurjević-Adžić), Šušak, Jurić (od 90' Klanac), Brkić (od 90' M. Knežević), Jurjević. Trener: Kristijan Tuta.
ZMAJ (B): Ivanović, Čepo, Poljak, Coutinho, Sardelić, Berković (od 46' Sešlija), Bara, (od 59' Mušić), Čurčić (od 46' Žanetić), Bukvašević, Marić (od 74' Protić), Pecotić. Trener: Ivan Brkić.