Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Priznao krivnju za razbojništvo, ali ne i za krađu

Autor: Irena Jurjević

30.11.2008. 23:00
Priznao krivnju za razbojništvo, ali ne i za krađu

Foto: Filip BRALA



Gavran je jučer iznio svoju obranu rekavši kako nije znao da se u automobilu nalazi i dnevni utržak trgovine mješovitom robom iz Pakoštana, a što se tiče pljačke pakoštanske mijenjačnice Gavran tvrdi da je u toj mijenjačnici bio samo jedanput


Na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Babić jučer je nastavljeno suđenje 35-godišnjem Dejanu Gavranu koji se optužnicom tereti za razbojništvo i tešku krađu.
Gavran je jučer i sam iznio svoju obranu priznavši da je kriv za razbojništvo, ali ne i za tešku krađu.
Njega, naime optužnica tereti da je 20. kolovoza ove godine oko 23 sata u autu u Bibinjama Svjetlani Svjetlanović, a u kojem su se nalazile još i Snježana Maričić i njegova izvanbračna supruga Ivana Đerđ, prislonio nož i rekao da zaustavi auto te im svima rekao da izađu nakon čega se odvezao s cjelokupnim utržkom trgovine mješovitom robom u Pakoštanima gdje su zajedno radile i njihovim osobnim stvarima te ih je tako “olakšao” za nešto više od osam tisuća kuna.
Gavran je ostao pri iskazu kojeg je dao još ranije pred istražnim sucem naglasivši kako nije znao da se u automobilu nalazi i dnevni utržak trgovine “Pijor”.
Što se pak, tiče teške krađe, a riječ je o mjenjačnici “Exclusive Tours” u Pakoštanama koju je opljačkao istoga dana, Gavran tvrdi kako nije kriv te kako je u toj mjenjačnici bio samo jednom kada je zatražio mobitel jedne od radnica kako bi poslao poruku.
No,prema optužnici županijskog državnog odvjetništva, on je tog dana u mjenjačnici tražio od zaposlenice Anele Maksan da mu razmjeni 500 eura, nakon čega je uzeo razmijenjeni novac, ali i onaj koji je dao razmijeniti.
Također, jučer su svjedočile i Lucija Vulin i Lucija Lokin.
Prva nije imala pojma o nikakvoj krađi da bi naposljetku Sudsko vijeće utvrdio kako je Maksanova sudu dala krivo prezime svoje kolegice s posla. Ubrzo potom, na sud je dovedena i ‘prava’ Lucija koja je opisala čovjeka koji je tog dana iz mjenjačnice Aneli Vulin ukrao 500 eura te je dodala kako je moguće da je to bio Gavran.
Ipak, Lokinova je pojasnila i to kako muškarac koji je ukrao novac i muškarac koji je tražio mobitel, nisu iste osobe.