Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pevec ide u stečaj?

Autor:

30.11.2009. 23:00
Pevec ide u stečaj?

Foto: Vedran SITNICA



Vedran Uranije je rekao kako su savjetovali zaposlenike da ne daju otkaze jer će tako izgubiti pravo na otkupninu i sva ostala dugovanja koja mogu ostvariti u stečaju
Zaposlenici Pevecovih prodajnih centara iz Zadra jučer poslijepodne su imali sastanak sa svojim sindikalnim predstavnikom i regionalnim povjerenikom SSSH-a Zdravkom Šarićem te Vedranom Uranijom, pravnim zastupnikom SSSH.
– Imali smo sastanak sa zaposlenicima i rekli smo im da je podnesen zahtjev za pokretanje stečaja zbog blokade računa. Međutim, moram istaknuti kako se svi sastanci vode u Zagrebu i Bjelovaru jer je tamo središnjica tvrtke pa ćemo i mi svoje poteze uskladiti s njihovima. Danas je i zakazan sastanak predstavnika vlasnika tvrtke, vjerovnika, sindikata i svih zainteresiranih strana, tako da bismo sutra ujutro trebali imati jasniju sliku o sudbini Peveca i njihovih radnika, rekao je Vedran Uranija.
On je dodao kako su savjetovali zaposlenike da ne daju otkaze jer će tako izgubiti pravo na otkupninu i sva ostala dugovanja koja mogu ostvariti u stečaju. Moguć izlaz iz ove situacije Uranija vidi u nekoj trećoj osobi, odnosno strateškom partneru koji će kupiti tvrtku i podmiriti sve troškove ili u stečaju koji bi, kako izgleda, uskoro mogao biti i pokrenut.
Uranija je još jednom istaknuo kako je neisplaćivanje plaća kazneno djelo tako da će, nakon što čuju rezultate sastanka, odlučiti o tome kada će državnom odvjetništvu prijaviti ovaj slučaj.
Inače, trgovina Pevec u Zadru, nekoć prodajni centar prepun razne robe, jučer je zjapio poluprazan. Robe na policama nema onoliko koliko smo navikli gledati, a ni kupaca gotovo da nema. Zaposlenici su, kako neslužbeno doznajemo, počeli raditi samo u jednoj smjeni, mnogi od njih su otišli na bolovanje ili koriste godišnje odmore, a neki su već i počeli davati otkaze.
– Od svih bračnih parova koji su radili u Pevecu barem je jedan supružnik dao ostavku i otišao raditi negdje drugdje dok drugi još čeka što će se dogoditi s tvrtkom. I nas ostale uzdržavaju roditelji ili supružnici jer već tri mjeseca nismo dobili plaću, rekli su nam jučer malobrojni zaposlenici koje smo susreli u centru. Dodali su kako ne znaju što će biti s tvrtkom jer im nitko ništa ne govori te čekaju kako će proći sastanak u Zagrebu.