Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U Ljupču prikupljeno 40 doza

Autor: Branko Božić

30.11.2009. 23:00
U Ljupču prikupljeno 40 doza

Foto: Branko BOŽIĆ



U idućoj 2010. godini učinit ćemo sve da se približimo brojci od prikupljenih 150 doza krvi. U to ne treba sumnjati jer i sami ste svjedoci da svakoj našoj novoj akciji pristupaju novi članovi, među kojima je u najvećem broju naša mladež, kaže Dušević


Zajedničkom akcijom u kojoj su sudjelovali aktiv DDK Ljubač i Crveni križ iz Zadra te medicinsko osoblje Službe za transfuziju zadarske Opće bolnice s dr. Dunjom Fiala, u osnovnoj školi provedena je treća ovogodišnja akcija darivanja krvi. Pozivu članova aktiva i predsjednika Mladena Duševića odazvala su se 52 davatelja iz Ljupča, Ljubačkih Stanova, Podvršja i Krneze, a krv je dalo njih 40.
Krv su dali: Mladen Dušević, Milan Perković, Nikola Dušević, Luka Bonato, Zdravko Dušević, Stipan Dušević, Eliana Zekanović, Marin Ivanac, Ronald Miočić, Ivan Dušević, Zdravko Miletić, Tomislav Dušević, Joso Ivanac, Martina Matak, Milorad Perković, Marica Marušić, Ivan Marušić, Nikolina Dušević, Frane Zekanović, Ivica Berdik, Petra Perković, Stevo Vargović, Zdravko Jordan, Šime Dušević, Mario Ivanac, Ivo Dušević, Luka Vujnović, Davorka Lazanja, Darijo Brkić, Ivica Stojić, Josip Miočić, Tihomir Perković, Marin Marelja, Dragan Čolak, Ivanka Ivanac, Jure Perković, Ante Dokoza, Martina Marušić, Maja Marušić i Jasna Perković.
Po okončanju akcije u školskoj učionici je priređen zahvalni obrok za sve sudionike akcije, financijske podupiratelje te simpatizere. Tom prigodom predsjednik aktiva DDK Ljubač inž. Mladen Dušević najtoplije je zahvalio svim davateljima krvi, djelatniku Crvenog križa Branku Kolanoviću, medicinskom osoblju, ravnatelju ražanačke škole u čijem sastavu djeluje škola u Ljupču prof. Frani Lukiću. Posebno je zahvalio ljubačkim dobrotvorima sestrama Mariji i Zorki Dušević te supružnicima Stoši i Tonću Marušić kao i vjernim sponzorima akcije trgovačkoj kući Sonik iz Zadra i zadarskoj pekarnici kruha Foša. Dušević je sa zadovoljstvom nadalje ustvrdio da na broj stalno nastanjenih stanovnika Ljupča njih 20 posto daje krv, dok se ta brojka na razini Hrvatske kreće u granicama od oko tri posto.
– U idućoj 2010. godini učinit ćemo sve da se približimo brojci od prikupljenih 150 doza krvi. U to ne treba sumnjati jer i sami ste svjedoci da svakoj našoj novoj akciji pristupaju novi članovi, među kojima je u najvećem broju naša mladež. Istovremeno ćemo u još većoj mjeri poraditi na pružanju humanitarne i interventne pomoći najugroženijim pojedincima i obiteljima. Za ovaj naš ambiciozni plan zatražili smo pomoć od vodstva naše općine u Ražancu koja nas pomaže, ali ne ipak onoliko koliko mi držimo da bi trebalo. Vjerujemo da će načelnik Dragutin Miočić i njegovi suradnici konačno prepoznati naš rad koji se prvenstveno temelji na humanosti i volonterstvu, zaključio je na kraju inž. Mladen Dušević.