Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tereza Kesovija na koncertu u Zadru

30.11.2010. 23:00
Tereza Kesovija na koncertu u Zadru


Tradicionalni 12. po redu “Humanitarni božićni koncert Rotary Cluba Zadar 2010.” sljedećeg tjedna, u četvrtak, obilježit će nastup hrvatske glazbene dive Tereze Kesovije. Kao što je to i do sada bio slučaj i putem ovog koncerta stipendirat će se nadareni pojedinci iz Zadra i Zadarske županije koji zbog lošeg materijalnog stanja imaju poteškoća u svom školovanju. Ovaj put, pomoć će biti uručena dvjema učenicama glazbene škole Blagoje Bersa za pohađanje stručnog seminara.
– Prijašnjih godina ravnali smo se prema listi Grada Zadra na kojoj se nalaze nadareni učenici i studenti lošeg materijalnog statusa, no kako smo ove godine dobili zamolbu glazbene škole Blagoje Bersa, odlučili smo joj udovoljiti, pojasnio je Rikardo Perković iz Rotary Cluba Zadar.
Prošle godine u HNK Zadar nastupio je Massimo Savić. Ove godine, presjek svoje bogate karijere Zadranima će dati Tereza Kesovija.
Tereza Kesovija ove godine proslavlja jubilarnih 50 godina izuzetno uspješne domaće i inozemne estradne djelatnosti, što neumorno dokazuje na svakom svom koncertu. Zadarskoj publici predstavit će presjek svoje bogate karijere nizom prepoznatljivih pjesama Zdenka Runjića, Nikice i Stipice Kalogjere, Arsena Dedića, Kemala Montena i Đele Jusića, uspješnica s kojima je nastupala na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Poznata pjevačica do sada je snimila više od trideset LP albuma i preko sedamdeset singlova te desetak CD-a, ali i veliki broj pjesama koje se nisu našle na nekom od nosača zvuka. Svoje pjesme Tereza osim na hrvatskom pjeva na slovenskom, talijanskom, francuskom, ruskom, engleskom, njemačkom, španjolskom i portugalskom jeziku. Hrvatska glazbena unija joj je 2008. dodijelila posebnu nagradu Status, a 2009. dobila je Nagradu grada Dubrovnika za životno djelo, Porin za životno djelo te regionalnu nagrada Indexi za životno djelo. Koncem rujna Tereza je održala veličanstven koncert “Još se srce umorilo nije” pred prepunom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Ulaznice za koncert su u prodaji od utorka na blagajni HNK Zadar po cijeni 100 kuna za parter i 85 kuna za balkon. Početak koncerta je u 20 sati.