Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U godinu dana samo dva poraza

30.11.2010. 23:00
U godinu dana samo dva poraza


Raštane su u ovoj tekućoj godini izgubile samo dvije utakmice, obje na gostovanjima (Zagora prošle i Jadran LP ove sezone)
Bez obzira što na oproštaju od najuspješnije polusezone u Trećoj HNL – jug nogometaši Raštana nisu uspjeli u derbiju 17. kola pobijediti Omiš (0:0) to nije umanjilo povijesni uspjeh ovoga uzornog kluba. Nakon superiornih igara momčad trenera Leopolda Burčula jesenski dio prvenstva završila je uvjerljivo na prvom mjestu sa 40 bodova (12 pobjeda, 4 remija i samo 1 poraz) i gol razlikom 35:10. Na svom terenu Raštane su zabilježile sedam pobjeda uz jedan remi te osvojili 22 boda s impozantnom gol razlikom 18:2. Burčulova momčad briljirala je i u gostima sa pet pobjeda, tri remija i jednim porazom te gol razlikom 17:8. Ukupno su Raštančani najefikasnija momčad lige (35 golova), a prvi klupski strijelac je Goran Burčul sa osam golova. Nije tu kraj raštanskoj dominaciji jer momčad ima i najbolju obranu. Naime, u 17 utakmica vratar Pavao Vugdelija primio je samo 10 golova.
Momčad koju uspješno vodi i financijski dobro prati poduzetna Uprava na čelu s predsjednikom Mišom Čirjakom, konkurira i za najuspješniji klub saveznog ranga u Hrvatskoj za 2010. godinu. Naime, Raštane su u ovoj tekućoj godini izgubile samo dvije utakmice, obje na gostovanjima (Zagora prošle i Jadran LP ove sezone).
Inače, u derbiju protiv Omišana, u kojem su Raštane bile oslabljene neigranjem trojice standardnih prvotimaca, Marina Batura, Miroslava Andačića i Ante Mitrovića, Burčulova momčad je dominirala, no ovaj put je zakazala realizacija. Tako su se Kurtin, Tičak, Mišlov i Srzentić prilično ispromašivali.