Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za uređenje Lokunje 600 tisuća kuna

30.11.2010. 23:00
Za uređenje Lokunje 600 tisuća kuna


Radovi na uređenju obalnog dijela Lokunje odvijaju se prema planu i do sada je napravljen veći dio rubnjaka uz cestu, a uređen je i spoj Lokunje s plažom Prosika. Na Lokunji se nalazi nekoliko milijuna kubičnih metara ljekovitog mulja koje se koristi za liječenje reumatskih bolesti, a ljekovitost mulja potvrđena je ispitivanjima na sveučilištu u Munchenu.
Kako je rekao gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, Lokunja se uređuje kako bi se lakše koristio ljekoviti mulj, ali i kako bi cijelo područje izgledalo ljepše.
– U planu je izgradnja gradskog bazena uz koji će se urediti i liječenje talasoterapijom, odnosno liječenje pomoću mulja i mora, a to je potrebno kako bi se produljila turistička sezona. Pag ima razne sadržaje i velik broj smještajnih kapaciteta, ali turistička sezona traje kratko i zbog toga moramo stvoriti uvjete za dolazak gostiju u Pag kroz cijelu godinu, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Na uređenje Lokunje planira se utrošiti oko 600.000 kuna, a sredstva za izgradnju bazena i lječilišta osigurat će se u proračunu za iduću godinu.