Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zamirisat će Poluotok

30.11.2010. 23:00
Zamirisat će Poluotok


Izgleda da bi se u poslovnom prostoru na Narodnom trgu u Zadru uskoro mogla otvoriti parfumerija L’occitane, koju zastupa zagrebačka tvrtka Stillmark.
Naime, ova tvrtka koja zastupa francusku kozmetičku liniju L’occitane, ponudila je na ponovljenom gradskom natječu najveći iznos mjesečne naknade za taj gradski prostor u iznosu od 76,2 eura.
Početna cijena za ovaj prostor na ponovljenom je natječaju bila 35 eura, što je za četiri eura više nego na prvom natječaju, kada je ovaj prostor postigao rekordnu cijenu od čak 83 eura po četvornom metru. Ovu je cijenu tada ponudila tvrtka Dalmacija produkt, ali su odustali od ponude, pa je prostor ponovno dan na licitaciju.
Na ponovljenom natječaju za taj su prostor od 70 metara četvornih pristigle četiri ponude. Najnižu cijenu je ponudila Rijeka tekstil – Domus od 41,1 euro, Intex promet iz Zagreba dao je ponudu od 67 eura, dok je E.N.G. Prom s Dieselom ovaj put ponudio 53 eura. Podsjetimo, na prvom je natječaju za ovaj prostor stiglo osam ponuda, a ovaj put su se četiri tvrtke javile za najam.
Inače, tvrtka Stillmark pored ove parfumerije, u Zadru ima parfumeriju i u trgovačkom centru Supernova. Osim Zadra imaju brojne trgovine u gotovo svim većim gradovima Hrvatske. Svoju ozbiljnost potvrdili su i ponovnim javljanjem na natječaj za najam tog prostora.
Za preostalih sedam gradskih poslovnih prostora, koji su zajedno s ovim na Narodnom trgu, bili ponuđeni na natječaju stigla je tek jedna ponuda. Stigla je tek ponuda za frizerski salon u Ulici Frederica Grisogona za koji je ponuđeno 8,50 eura po metru četvornom, dok je početna cijena Grada bila 8 eura.