Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Gatara: Članstvo ću ponuditi svim umirovljenicima Poluotoka

30.11.2011. 23:00
Gatara: Članstvo ću ponuditi svim umirovljenicima Poluotoka


Udruga umirovljenika “Poluotok Zadar”  broji 300-tinjak članova, a  na Poluotoku prema mojim  saznanjima živi barem još  tisuću i pol umirovljenika  koji nisu naši članovi. Neću  se smiriti dok svakoga od  njih ne pozovemo u Udrugu.  Jer kad bismo svi skupa, nas  gotovo dvije tisuće, samo  prošetali gradom, bez ikakvih protesta već bi i to bila  snažna poruka našim gradskim ocima. Moramo shvatiti da ujedinjeni i složni imamo veliku snagu te postajemo skupina čije se  mišljenje u ovom gradu  može i treba uvažavati, poručio je predsjednik Udruge  umirovljenika “Poluotok Zadar” Josip Gatara s danas održane redovne godišnje  skupštine Udruge.
Skupština je održana u novim prostorima Udruge na  adresi Poljana Natka Nodila  bb. Prostore je nekad koristila Gradska udruga umirovljenika Zadar pa se predsjednik pred godinu dana osnovane Udruge “Poluotok-Zadar” na samom početku skupa prisjetio preseljenja u nove prostore.
– Nakon godina rada Podružnice “Poluotok” u malim  i neadekvatnim prostorijama  u Ulici Nikole Matafare zatražili smo napuštene prostore na Poljani Natka Nodila. Postignut je dogovor i  mi smo uspjeli doći do većeg  prostora kojega je najprije  trebalo urediti, rekao je Gatara dodavši da je preseljenjem u nove prostore  udruga konačno dobila priliku za preustroj i novu organizaciju rada.
– Do prije preseljenja Podružnica “Poluotok” stalno  je bila šikanirana prijetnjama tadašnjeg predsjednika. Članovi Podružnice, njih 52 su tako 31. srpnja  2010. izglasali izdvajanje  Podružnice Poluotok u samostalnu udrugu, koja će  kao pravna osoba o svojim  problemima moći odlučivati  preko svojih upravnih tijela,  prisjetio se Gatara.
Nakon toga je odobrenjem  Službe za opću upravu pri  Uredu Državne uprave u Zadarskoj županiji Udruga  umirovljenika “Poluotok –  Zadar” 25. studenog 2010.  stekla pravo upisa u registar  udruga republike Hrvatske.
Time je završen jedan dio,  kako ih je Gatara nazavo,  porođajnih muka nove  Udruge. No sad je trebalo  urediti zapušteni prostora na  Poljani Natka Nodila za što  je bilo potrebno uložiti mnogo napora i novčanih sredstava.
– Treba napomenuti da je u  tom uređenju sudjelovao i  Grad Zadar preko svojeg  Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, posebno pročelnika Marija Pešuta kojemu  ovim putem i najsrdačnije  zahvaljujem te najavljujem  da ćemo mu mi kao udruga  dati i posebno priznaje, rekao je Gatara.
U nastavku skupštine donosene su odluke o imenovanju novih članova u Izvršni odbor Udruge te Program rada za 2012. godinu.