Na Sv. Lucu u novo Kazalište

Slika korisnika admin
Autor: 
Ivan JAMIČIĆ
Lutkari će u "tvornicu snova" ući nakon 25 godina čekanja

Na blagdan Sv. Lucije ansambl Kazališta lutaka Zadar darovat će svome gradu premijeru predstave "Drago Č. i tvornica čokolade", rađenu po motivima kultnog romana Roalda Dahla "Charlie i tvornica čokolade".

Osim svoju publiku predstavom će lutkari počastiti i nagraditi sami sebe i svoju desetljetnu strpljivost.

Naime, predstava započinje u prostoru Sv. Dominika, a nastavlja se i završava u novoj zgradi Kazališta!

Tom se gestom punom simbolike, koja se podudara sa simbolikom i sadržajem same predstave, konačno i nakon bezbrojnih odgađanja otvara nova zgrada Kazališta!

- Danas dogovaramo zadnje detalje tako da još ne znamo točan sat, ali predstava će se u svakom slučaju održati u večernjem terminu. Ova predstava nije slučajno izabrana za prigodu otvorenja nove zgrade Kazališta. Naime, upravo kao i Charlie, odnosno Drago Č. i zadarski lutkari će iz skromne barake ući u tvornicu snova, rekla je ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa.

Na predstavi kojom će, nadajmo se, jednom zauvijek biti okončana najdulja kulturna sapunica u Hrvata, kao i u ostalim sličnim prigodama, očekuje se dolazak predstavnika kulturnog, političkog i gospodarskog života grada i županije. Ipak, posebna mjesta na premijeri organizatori će sačuvati za svoje poslovne partnere i suradnike koji su zajedno s njima preživljavali brojne zaplete "kulturne sapunice" i pripomogli da se ona već jednom privede kraju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno