Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Santini, Blažević i Erceg prvi na listi želja

30.11.2011. 23:00
Santini, Blažević i Erceg prvi na listi želja


Do kraja prvog dijela prvenstvene utrke ostalo je još jedno kolo. Nakon toga igrači odlaze na gotovo jednomjesečni (ne)zasluženi odmor jer tijekom prvog dijela velika većina nije se pošteno ni oznojila. Istina, bilo je to zbog objektivnih razloga jer mnogi klubovi jedva preživljavaju, igrači mjesecima nisu dobili ni kune. U takvoj nesređenoj financijskoj situaciji mnogima je dolazak na trening bio pravo mučenje. U Hajduku također kasne plaće i to dva mjeseca, no kada pojedini igrači mjesečno dobiju na svoj račun 250.000 tisuća kuna, zasigurno baš i ne osjećaju kašnjenje plaća u državi u kojoj mnogi rade za zakonom zajamčeni minimalac od tri tisuće kuna.
No, pustimo financije, što je s igračkim kadrom od kojeg se očekivalo da ove sezone bude barem ravnopravan protivnik Dinamu u borbi za prvo mjesto. Kolo prije odlaska na zimsku stanku aktualni prvak ima osam bodova viška na svom kontu i teško je očekivati da bi tu prednost u nastavku sezone mogao “prosuti”. Splićani su tijekom ljetnog prijelaznog roka doveli čak sedam novih igrača, Australce Miličevića i Lušticu, Portugalca Limu, Crnogorca Vukovića, Japanca Inohu te Sarića koji je na početku ratnog vihora u Bosni i Hercegovini kao malo dijete s roditeljima otišao u Englesku, gdje je dogurao do B momčadi Liverpoola. Nećemo sada “secirati” pojedinačni učinak svakog od njih, ali je i bez detaljne analize sasvim razvidno da osim Lime nitko od preostale šestorice igrača nije opravdao svoj dolazak. Predsjednik Maleš u dogovoru s Milom Nižetićem i trenerom Krasimirom Balakovim (ako ostane na klupi bilih) mora temeljito pročistiti i počistiti svlačionicu.
Prvom kojem bi se trebali zahvaliti je Miličević koji prije dolaska u Hajduk dvije i pol godine nije igrao ozbiljan nogomet. Vuković, koji je stigao kao najbolji strijelac Budućnosti nije pokazao ništa. Inoha, reprezentativac Japana također je jedno od razočaranja. Sarić i Luštica su mladi igrači, ali treba dobro odvagnuti da li ih ostaviti ili im se zahvaliti.
Na listi želja u ovom trenutku su vratar Šibenika Goran Blažević, ponajbolji igrač najbližeg susjeda Ante Erceg te najbolji strijelac Zadra Ivan Santini. U omladinskoj školi ima nekoliko darovitih igrača, neki su već igrali ili igraju u prvoj momčadi (Radošević, M. Barišić, Milić, Elez, Jelavić, Džoni) i zaslužili su da im se pruži prilika.