Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Umirovljenici zaslužuju dostojanstven život

30.11.2011. 23:00
Umirovljenici zaslužuju dostojanstven život


Umirovljenici čine znatan dio društva, oni zaslužuju dostojanstven život. Zalaganjem svih nas za njihovu egzistenciju znatno doprinosimo razvoju društva u cjelini. Zadarska županija boljem životu umirovljenika doprinosi i kroz sustav institucija i ustanova, prije svega Doma za starije i nemoćne osobe te različite nacionalne projekte u koje smo uključeni na županijskom nivou, kaže Zrilić


Dodjelom priznanja najzaslužnijima za aktivnosti u ostvarivanju prava i boljih uvjeta života osoba treće životne dobi, kao i doprinos razvoju civilnog društva Hrvatske, Matica umirovljenika Zadarske županije obilježila je 65. obljetnicu postojanja Matice umirovljenika Hrvatske.
Priznanja su dodijeljena na jučerašnjoj prigodnoj svečanosti u Domu županije, na kojoj su bili Miljenko Boban, dopredsjednik Matice umirovljenika Hrvatske, i zadarski župan Stipe Zrilić.
Tom prigodom Milivoj Dujela, predsjednik Matice umirovljenika Zadarske županije, koja je osnovana u veljači ove godine, podsjetio je da je u njezinom sastavu sedam gradskih i općinskih ogranaka.
 Zadarski župan Stipe Zrilić, kojemu je priznanje dodijeljeno za svestrano pomaganje i financiranje Matice umirovljenika Grada Zadra i Matice umirovljenika Zadarske županije, istaknuo je da u Zadarskoj županiji ima više od 30 tisuća osoba starijih od 65 godina.
– Umirovljenici čine znatan dio društva, oni zaslužuju dostojanstven život. Zalaganjem svih nas za njihovu egzistenciju bitno doprinosimo razvoju društva u cjelini. Zadarska županija boljem životu umirovljenika doprinosi i kroz sustav institucija i ustanova, prije svega Doma za starije i nemoćne osobe, te različite nacionalne projekte u koje smo uključeni na županijskom nivou, kaže Zrilić, dodajući da smo pozvani graditi pravedno društva za svih nas, po principu međugeneracijske solidarnosti.
Milivoj Dujela priznanja je dodijelio Desi Krstić iz Matice umirovljenika Grada Paga, Mladenu Baričeviću, predsjedniku Podružnice umirovljenika Bili brig. Za plodonosan rad na području Matice umirovljenika Grada Zadra, nagrađena je i Bruna Supičić, predsjednica Podružnice umirovljenika Puntamika. Žarko Grzunov, predsjednik Matice umirovljenika Kali, nagrađen je za dugogodišnji rad u Matici, kao i Milka Milan, predsjednica Matice umirovljenika Kukljica. Andriji Zekanoviću, dopredsjedniku Matice umirovljenika Zadarske županije i dopredsjedniku Matice umirovljenika Grada Zadra, dodijeljeno je priznanje za svestrani rad i unapređenje rada umirovljenika te pomaganje u pravnim pitanjima, a Sonja Tikulin iz Ureda državne uprave Zadarske županije, nagrađena je za nesebično zalaganje i pravnu pomoć pri formiranju Matice umirovljenika Zadarske županije. Mariju Pešutu, pročelniku za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, priznanje je dodijeljeno za svestranu pomoć u financiranju Matica. Dr. Josipu Kraljiću, pročelniku za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije, i zadarskom županu Stipi Zriliću nagrade su dodijeljene za nesebično pomaganje u financiranju Matice umirovljenika Grada Zadra kao i Matice umirovljenika Zadarske županije.


Priznanja županu i dr. Kraljiću




Zadarski župan Stipe Zrilić i dr. Josip Kraljić, koje je Matica umirovljenika Zadarske županije nagradila zbog nesebičnog pomaganja u financiranju Matice umirovljenika Grada Zadra kao i Matice umirovljenika Zadarske županije, zahvalili su Matici na dodijeljenim priznanjima. Župan Zrilić je istaknuo kako će i dalje raditi na poboljšanju uvjeta života umirovljenika u Zadarskoj županiji. Dr. Kraljiću izuzetno je drago što umirovljenici cijene njihov rad i financijsku potporu za gradsku i županijsku Maticu umirovljenika.


Nagrađena Bruna Supičić


Bruna Supičić, predsjednica Podružnice umirovljenika Puntamika, koja je nagrađena za plodonosan rad na području Matice umirovljenika Grada Zadra, zahvalila je svima uime nagrađenih.
– Lijepo je biti u društvu nagrađenih. Zato hvala svima onima koji su nam omogućili da danas primimo ovo vrijedno priznanje, kaže Supičić, čestitajući svima nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.


Umirovljenica iz Kukljice


Milka Bilan, predsjednica Matice umirovljenika Kukljica, koja je primila priznanje za drugogodišnji rad u Matici, nije skrivala zadovoljstvo zbog dobivenog priznanja. Kako kaže, Matica umirovljenika Kukljica ima 118 članova, a njezino priznanje njihova je zasluga. Umirovljenici u Kukljici, kako kaže Bilan, dobro su povezani, druže se i pomažu jedni drugima.