Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Medi poremetiti zimski san o trećem mjestu

Autor: Šime Ćurko

30.11.2012. 23:00
Medi poremetiti zimski san o trećem mjestu

Foto: Zvonko KUCELIN



Najveći će nam problem biti njihove četiri visoke igračice, ali snaći ćemo se nekako. Smislit ćemo mi nešto i za Medveščak – kaže Marija Mazija


Gospić, Novi Zagreb pa Medeveščak. Protivnici su to košarkašica Zadra u posljednja tri kola A-1 lige. U prve dvije utakmice, osim određenih perioda dobre igre, Zadranke, očekivano, nisu imale rezultatskih izgleda. No, s Medveščakom bi u nedjelju u Zagrebu trebala biti “druga pjesma”.
– Medveščak je u gornjem domu A-1 lige, a o tome koliko može biti neugodan pokazuje i podatak da ih je Novi Zagreb pobijedio tek u produžetku. Međutim, to je ekipa protiv koje, za razliku od utakmica s Gospićem i Novim Zagrebom, nismo bez šansi za pobjedu – smatra Marija Mazija, trenerica Zadra. U prvih sedam kola Zadar je izgubio od vodećeg trojca, dok Medveščak ima dva poraza (Gospić, Novi Zagreb). Tako se Zadar i Medveščak trenutačno bore za četvrtu poziciju.
– Mi se borimo za pobjedu, a ne ovu ili onu poziciju. Tek je osmo kolo i rano je govoriti o tome što će nam koji rezultat značiti na kraju sezone. U posljednje dvije utakmice, u kojima nismo imali rezultatskih briga, pokušali smo se što bolje pripremiti za klubove iz nekakvog našeg ranga. Tako smo protiv Novog Zagreba igrali tri vrste obrane. Nažalost, u našim su nas planovima poremetile ozljede Davorke Balić i Marije Erslan, a zna se da nam izostanak svake igračice znatno smanjuje rotaciju. Erslan se vratila u ekipu već protiv Novog Zagreba, dok za Balić još nismo sigurni hoće li biti u sastavu za Medveščak.
Medveščak posljednjih godina ima vrlo solidnu (mladu) ekipu i dobar rad s mlađim kategorijama.
– Ova generacija Medveščaka je zajedno već nekoliko godina, a imali su odličnih nastupa na prvenstvima Hrvatske za kadetkinje i juniorke. Lani su uspjeli pobijediti Jolly te su se i ove sezone potvrdile kao odlična ekipa. S obzirom na to da imaju vrlo mladu ekipu dosta osciliraju, što bismo mogli iskoristiti. Najveći će nam problem biti njihove četiri visoke igračice, ali snaći ćemo se nekako. Smislit ćemo mi nešto i za Medveščak – zaključila je Mazija.
Raspored 8. kola: Medveščak – Zadar (nedjelja, Pešćenica, 19.30 sati), Split – Rockwool Pula, Pleter – Jolly JBS, Gospić – Agram ZG, Novi Zagreb – PGM Ragusa, Trešnjevka 2009 – Studenac Omiš.


 BOROVIĆ: ZADAR JE NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE




Jedna od najboljih igračica u redovima Medveščaka je Zadranka Iva Borović koji dres Zagrepčanki nosi od ljeta 2010. Nakon odlaska iz Zadra u Zagreb Borović je igrala za i Croatiju 2006 te Agram.
– Zadar je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone i od svih ostalih ekipa iz nekakvog donjeg ranga Zadar je do sada napravio najviše. Zadranke su specifična ekipa koja igra bez centra tako da bi nam visina, posebno nakon povratka Ivane Tikvić, trebala biti značajna prednost – smatra Borović, nekadašnja kapetanica Zadranki. Bez obzira na lijepe riječi o bivšem klubu Borović ističe da Medveščak protiv Zadra zanima samo pobjeda.
– Naš je trenutačni cilj treće mjesto nakon prvog dijela sezone. Lani smo pokazali da možemo protiv Jollyja i očekujem da ćemo to potvrditi na polusezoni. Žao mi je zbog nesretno izgubljene utakmice protiv Novog Zagreba, ali to je sada iza nas. Mi smo fizički odlično pripremljene i do sada smo utakmice pobjeđivale uglavnom u trećoj četvrtini. Ne znam što nam Zadar sprema, ali znam da mi očekujemo pobjedu.