Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Novigradu proračun nije prošao

Autor: Nives Rogoznica

30.11.2012. 23:00
U Novigradu proračun nije prošao

Foto: Filip BRALA



Na sjednici Općinskog vijeća Općine Novigrad održanoj u četvrtak nije donesen proračun za 2103. godinu s obzirom na to da je vladajućem HDZ-u nedostajao jedan glas “za”.
Za donošenje proračuna potrebna je natpolovična većina svih vijećnika, što znači da ga mora podržati njih sedmero, tako da šest ruku “za” nije bilo dostatno. Prilikom glasovanja suzdržanima su se izjasnili dvojica vijećnika HSLS-a i neovisni Željko Buterin. Izvijestio je to HSLS-ov vijećnik Mate Zubčić.
Načelnik Općine Joso Klapan (HDZ) ističe kako će proračun nedvojbeno biti usvojen na sljedećoj sjednici, odnosno u zakonskom roku – do kraja godine. HDZ, uostalom, u Vijeću ima premoćnu većinu od devet vijećnika.
– Imamo još mjesec dana i proračun ćemo donijeti. Vijećnicima je i rečeno da ćemo ponoviti tu točku. Nas je iznenadilo što su ovi vijećnici bili suzdržani jer smo s njima o proračunu razgovarali na sastanku održanom prije sjednice i tamo nije bilo nikakvih primjedbi, tako da smo očekivali da će proračun podržati, rekao je Klapan.
Zubčić, međutim, navodi kako HSLS neće ni na sljedećoj sjednici podržati proračun.
– Smatram da taj proračun, kao i dosadašnji proračuni, služi samo za šarmiranje birača i počiva na lažnim obećanjima i tu izdvajam obećanja izgradnje mrtvačnice, dječjeg vrtića, sportske dvorane i uređenja obale u Pridrazi. Smatramo da će Pridraga i Paljuv i ovaj put dobiti mrvice kao i mnogo puta do sada, rekao je Zubčić.