Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadar povezan s Varšavom, Gdanjskom i Poznanjom

Autor: Damir Maričić

30.11.2012. 23:00
Zadar povezan s Varšavom, Gdanjskom i Poznanjom


Posebno je vrijedno što dio letova počinje već u travnju, a završava tek u listopadu


Poljski regionalni prijevoznik Eurolot najavio je uvođenje novih letova prema Hrvatskoj, proširivši svoju ponudu na ukupno 12 letova tjedno prema hrvatskim destinacijama Splita, Zadra, Dubrovnika i Rijeke.
Najavom novih letova Eurolot je prepoznao potrebu za dobrom zračnom povezanosti s Hrvatskom u vrijeme turističke sezone, što predstavlja potvrdu važnosti Hrvatske kao jedne od najprivlačnijih destinacija za goste iz Poljske, objavljeno je iz Hrvatske turističke zajednice.
Na tiskovnoj konferenciji održanoj 29. listopada 2012. godine u Varšavi, uz predstavnike Eurolota, sudjelovali su i predstavnici Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj, a najavljene su nove linije koje će Poljsku s hrvatskim turističkim odredištima povezivati od kraja travnja 2013. godine pa sve do polovine listopada 2013. godine. Tako će iz Varšave subotom Eurolot letjeti za Zadar, Rijeku i Dubrovnik, a četvrtkom i nedjeljom za Split. Na konferenciji je Eurolot najavio i letove subotom od kraja travnja 2013. godine svake subote na relaciji Krakow-Dubrovnik, a svake nedjelje na relaciji između Gdanjska i Splita.
Uz najnoviji raspored letova, prije mjesec dana Eurolot je ponudu proširio i letovima iz Poznanja subotom prema Zadru i Dubrovnikom te iz Gdanjska za Zadar, Rijeku i Dubrovnik subotom. Svi spomenuti letovi planiraju se za razdoblje od travnja do sredine listopada, a karte se mogu rezervirati već od jučer.
Na konferenciji je, osim već postojećih i novih, direktor prodaje Eurolota Mateusz Kokosinski najavio i mogućnost uvođenja dodatnih linija, o čemu će javnost biti pravovremeno informirana.
Dodajmo tome da je u Zadarsku županiju do konca rujna ove godine stiglo 10 posto više Poljaka te da su ostvarili pet posto više noćenja došavši do pola milijuna noćenja, i to u godini kada se kod njih odigravalo Europsko nogometno prvenstvo.