Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pucaju vodovodne cijevi, iz kanalizacijskih cijevi dolaze štakori

01.12.2018. 13:06
Pucaju vodovodne cijevi, iz kanalizacijskih cijevi dolaze štakori


Stanari Ugljanske ulice već danima muku muče s uzastopnim puknućem vodovodne cijevi zbog čega su često i bez vode. Osim toga, muče ih i štakori koji su se naselili u kvartu.
– Danas nam je opet pukla cijev, a jučer su je popravili. Naime, radnici Vodovoda su istu cijev popravljali 27., 28. i 29. studenog, da bi svaki put u poslijepodnevnim satima puknula niti pola metra dalje od mjesta gdje je prethodno popravljena. I jutros, 30. studenog opet je pukla cijev pola metra dalje od popravljenog, te su je brzo došli zakrpati, rekao nam je jučer jedan od građana, čiji su podaci poznati redakciji, a koji živi u spomenutoj ulici.


Potrebno promijeniti stare cijevi
Nazvao nas je revoltiran činjenicom da se ovo ponavlja iz dana u dan. Istaknuo je kako su cijevi napravljene od salonita te su vjerojatno dotrajale pa zbog toga pucaju, te mu nije jasno zašto se nije promijenila cijela cijev.
 – Radnici svaki put izlaze na teren te zatvaraju glavni ventil zbog čega mi neko vrijeme ostanemo bez vode. Budući da se radi o hitnim intervencijama, ne stignemo se pripremiti te moramo kupovati vodu. U ulici je mnogo obiteljskih kuća s mnogobrojnim stanarima i djecom, a niže niz ulicu je i dom za stare koji ima velikih problema u ovoj situaciji, rekao je ovaj zabrinuti građanin. Ističe kako je potrebno položiti nove cijevi i pita se kada će se to dogoditi. Osim toga pita se kada će se pristupiti polaganju kanalizacijskih cijevi jer sve kuće imaju septičke jame.
Osim problema s vodom požalio nam se i na brojne štakore koji su napravili izlaze iz brojnih kanalizacijskih cijevi, te su nekim susjedima kroz kanalizaciju ušli i u sanitarne prostorije.
Tomislav Matek, direktor Vodovoda potvrdio nam je kako je svjesan problema u toj ulici.


Sljedeće godine radovi
 – U Ugljanskoj ulici je stari cjevovod koji je zbog godina dotrajao te ga je potrebno promijeniti. Mi smo za tu ulicu napravili tehničko rješenje i troškovnik, ali prvotni je plan bio da radove izvedemo zajedno s Odvodnjom koja je trebala urediti i kanalizaciju. Međutim, kako sad stvari stoje, od toga još ništa te ćemo mi sami napraviti kompletnu sanaciju te ulice sljedeće godine, najavio je Matek. Naime, pojasnio je kako bi početkom sljedeće godine trebala početi rekonstrukcija donjeg dijela Puta Stanova u sklopu čega bi se trebala sanirati i rekonstruirati i ova ulica, odnosno cjevovod. Ipak, dodao je, ukoliko situacija bude kritična, ulicu će urediti i prije.
 Grgo Peronja, direktor Odvodnje rekao nam je kako su tijekom ovoga ljeta bili raspisali natječaj za radove u spomenutoj ulici, ali zbog ponude koja je nekoliko puta bila veća od predviđenog, morali su ga poništiti.
– Mi radove ne financiramo sami, već je Grad taj gdje se odlučuje o radovima. Mi smo predložili Ugljansku ulicu, uz još neke, da uđu u proračun za sljedeću godinu i sada trebamo vidjeti što će se od toga realizirati, pojasnio je Peronja.