Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kod bunara repriza “Živih jaslica”

Autor: Velimir Brkić

01.01.2009. 23:00
Kod bunara repriza “Živih jaslica”

Foto: Velimir BRKIĆ



Na zahtjev brojnih župa i građana u prigradskom naselju Crno održat će se repriza vjernog uprizorenja Isusova rođenja “Žive jaslice”. Interpretacija ovog središnjeg prizora božićne tradicije pod pokroviteljstvom Grada Zadra, u organizaciji Mjesnog odbora Crno, KUD-a Crno i Župe svetog Nikole održat će se u nedjelju 4. siječnja, s početkom u 16.30 sati kod bunara Sernovac u Crnome.
Proteklog tjedna djeca iz vrtića Tratinčica, osmoškolci, članovi mjesnog KUD-a, režiser Patricija Novačić, predsjednica MO Crno Anita Grgurović, župnik don Srećko Petrov i Župni zbor izvedbom živih jaslica, moglo bi se reći, na zaista spektakularni način šestu godinu zaredom vjerno su pokazali kako doživljavaju Isusovo rođenje. Predstava puna poleta, obogaćena glazbom i sjajnom scenografijom i kostimografijom, plesom, svjetlosnim efektima, bakljama…
Crničke božićne jaslice predstavljaju figurativni prikaz Isusova rođenja koji je mješavina iskaza iz Evanđelja po Luki i po Mateju. Betlehemska scenografija postavljena je u prirodni ambijent, u blizini mjesnog bunara okruženog suhozidom, snopovima slame i stablima masline, smjestene su jaslice, a postojeće kuće odigrale su ulogu “Marijine kuće” u kojoj se zbilo navještenje, svratišta i ostalih betlehemskih objekata. Kostime su osigurali KUD-ovi Crno i Diklo te neokatekumeni iz katedrale Sv. Stošije, a stado ovaca Jozica Vidaić.