Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Blagdansko raspoloženje u crkvi Sv. Petra

01.01.2012. 23:00
Blagdansko raspoloženje u crkvi Sv. Petra


Zbor mladih “Juvenis” župe Ploče prošli je petak u župnoj crkvi Sv. Petra izveo Božićni koncert pod nazivom “Isus dolazi” kao još jedan doprinos božićnom ugođaju i proslavi Kristova dolaska na svijet. Na koncertu je svirala Tea Kulaš za orguljama i Stella Rončević za violinom, zatim pjevala je klapa Ponistra iz Crnog, klapa Kolajna, a bogatom repertoaru doprinijeli su i brojni gosti iz Zadra. Svi izvođači su na kraju programa zajedno s vjernicima koji su u velikom broju ispunili crkvu i njihovim gostima zapjevali pjesmu “Narodi nam se”. Voditeljica programa bila je Ljiljana Ćurković Petković. Koncert je bio ispunjen meditativnim sadržajima o otajstvu Božje ljubavi utjelovljene u betlehemskom Djetetu.     
 Nakon skladbe “Toccata i fuga” u d-molu J. S. Bacha koju je za orguljama odsvirala Tea Kulaš, zbor mladih “Juvenis” je otpjevao pjesme “On dolazi da spasi vas”, “Dvorani neba”, “U se vrijeme godišta” i “Djetešce nam se rodilo”. Zbor mladih je izveo i božićne pjesme “Svim na zemlji” te “Veselje ti navješćujem”, zatim skladbe “Pastorella” i “Naš Bog je velik”. Čula se i pjesma “Isus dolazi”.  
– Ovaj ambijent i ozračje vaše ozbiljnosti dok ste pratili instrumentalni dio Bacha i njegovo djelo Toccatu i fugu u d-molu, kao da nas žele uvesti u ovu božićnu večer i potaknuti nas da meditiramo i razmišljamo o otajstvu Božjeg utjelovljenja. Vjerujem da ćemo tako doživjeti cijeli ovaj program koji je zbor mladih “Juvenis” pripremio za vas. Istaknuo bih dvije važne stvari za ovaj zbor mladih naše župe. Prva stvar je da je ovaj zbor “Juvenis” plod Susreta hrvatske katoličke mladeži, održanog u Zadru 8. i 9. svibnja 2010. godine. Nakon toga, mladi župe Ploče su se počeli okupljati na slavu Bogu, rekao je župnik don Gašpar Dodić.
– Druga jedinstvenost koju ovaj zbor nudi vama i možda će to postati njihov “brend” je sam sadržaj koncerta. Naime, on je ispunjen meditativnim sadržajima o Božiću. To je božićna meditacija i razmišljanje o utjelovljenju Boga. Vjerujem da će ovo što oni vama danas nude postati njihov “brend”.
 Nakon koncerta u župnoj dvorani održan je domjenak uz blagdansko druženje i kolače.