Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U Novoj godini želja – ostanak u ligi

30.12.2011. 23:00
U Novoj godini želja – ostanak u ligi


U košarkaškom klubu Sonik-Puntamika ovih svečarskih dana rado se prisjećaju minule 2011. godine u kojoj je ostvaren povijesni uspjeh, plasman na peto mjesto u Hrvatskoj. Bila je to godina iz najljepših snova za Puntamičane u kojoj su mladi igrači pod vodstvom Nevena Plantaka iznenađujuće osigurali plasman u Ligu za prvaka, a gubitnički je Jazine napustila s 23 minusa i jedna velika Euroligaška Cibona. Ulaz u novu sezonu donio je povratak u realnost, pa su zeleni ostvarili 4 pobjede iz 11 kola što ih je svrstalo pri začelje ljestvice odakle će u novoj godini tražiti osiguranje ostanka u ligi. Za trenera Plantaka nema velike filozofije osim velikog rada i planiranja puta iz utakmice u utakmicu.
– Proteklu kalendarsku godinu ostvarili smo velike rezultate za naš klub i bilo je usitinu lijepo proživljavati sve te trenutke u Ligi za prvaka gdje smo pokazali dostojan otpor i onim najvećima. Ipak ova odrađena polusezona vratila nas je u realnost borbe za ostanak u ligi i naš temeljni cilj je u ostatku sezone pronaći pravi put do toga. Nismo u 11 kola nigdje bitno kiksali, dobili smo što smo morali, a jedino nam je žao nekoliko krasnih prilika u gostima kao protiv Kvarnera, Svjetlosti i posebice Darde gdje smo trebali uzeti dva boda.
Što vam je prva želja za Novu godinu?
– Sigurno da nas zaobiđu ozljede koje su nas desetkovale kroz polusezonu. Vraneš se polako vraća, a i Blažević je na tom putu i bit će nam ta dva igrača izuzetno potrebna da izguramo nastavak prvenstva. Opet, sad nas je zadesila ozljeda našeg stožernog igrača Čakaruna i vidjet ćemo kako će njegov problem sa skočnim zglobom biti saniran. Ozljede su nam dosta iskrojile omjer koji imamo i nadam se da ćemo bar bez tih problema ući u borbu za ostanak koja bi po dosad viđenom u prvenstvu trebala biti jako neizvjesna.
Prva utakmica u 2012. vam je 10. siječnja kad gostujete u Šibeniku kod Jolly JBS-a.
– Kao i sve sezone dosad razmišljamo samo o sljedećoj utakmici i tako se pripremamo sve ovo vrijeme za to gostovanje u Šibeniku. Jolly je favorit, i zbog kvalitete te financija kao i zbog činjenice da su nas dobili u 1. kolu u Jazinama. No, nismo se nikad unaprijed predavali, pa tako nećemo ni 10. siječnja. Jednostavno ćemo dati sve od sebe i pokušati iznenaditi, iako su Šibenčani uz Split i Zadar prvi favoriti za plasman u Ligu za prvaka.
Raspored vas ne mazi u nastavku ligaškog natjecanja?
– Definitivno nema nijedne lagane utakmice. Nakon Šibenika doma čekamo Split, a onda u goste Dubrovniku kojem uistinu gori pod petama. Nakon toga nam dolazi Kvarner u Jazine i bit će uistinu teško. Naravno, nama bi draže bile pobjede protiv Dubrovnika i Kvarnera koji će prije završiti s nama u Ligi za ostanak nego Jolly i Split koji će vrlo vjerojatno ostati gore. Pobjede protiv ovih klubova koji završe u Ligi za ostanak vrijede nam dvostruko. No, opet s druge strane liga je nikad izjednačenija i kalkulacije su dvosjekli mač, pa idemo stoga u svaku utakmicu sto posto bez obzira na ime protivnika s druge strane – zaključio je Plantak.