Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Battleship najgori film u 2012.

Autor: Ivana Kocijan

01.01.2013. 23:00
Battleship najgori film u 2012.


Nezavidnu titulu donio neuspješni pokušaj transformacije iz poznate igre u box-office hit, a drugo je mjesto pripalo filmu “Sumrak saga: Praskozorje 2. dio”


Blockbuster “Battleship” u režiji Petera Berga najgori je film u 2012. godini. U izboru Rolling Stonea tom je filmu nezavidnu titulu donio neuspješni pokušaj transformacije iz poznate igre u box-office hit.
Drugo je mjesto pripalo filmu “Sumrak saga: Praskozorje 2. dio”, posljednjem nastavku popularnog filmskog serijala temeljenog na romanima američke književnice Stephenie Meyer. Iako je poharao kinoblagajne, ovaj je film, piše Rolling Stone, nešto najgore predstavljeno ove godine. Na trećem se mjestu našao aktualni hit “Atlas oblaka” koji je časopis Time proglasio najgorim filmom 2012. godine. Najveće filmsko razočaranje godine na izmaku adaptacija je istoimenog romana Davida Mitchella u režiji Andyja i Lane Wachowski te Toma Tykwera.
Četvrti su “Divljaci”, kriminalistički triler u režiji Olivera Stonea s Taylorom Kitschem, Blake Lively, Johnom Travoltom, Salmom Hayek i Benicijom del Torom u glavnim ulogama.
I crtić na listi
Na petom je mjestu crtić “Lorax: Zaštitnik šume”, hollywoodska interpretacija kultne priče Dr. Seussa o ljupkom stvorenju koji se zalaže za zaštitu šuma, u režiji Chrisa Renauda i Kylea Balde. Kao suprotnost tom ostvarenju, Rolling Stone izdvaja odlični animirani film “Frankenweenie” u režiji Tima Burtona. Šesto mjesto zauzeo je akcijski film “96 sati: Istanbul”, nastavak filma “96 sati” s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi. Radnja ovog filma za čiju je režiju bio zadužen Olivier Megaton odvija se dvije godine nakon one u prvom dijelu.
Na sedmoj je poziciji “Alex Cross”, triler s Tylerom Perryjem u naslovnoj ulozi. Riječ je o novoj ekranizaciji romana Jamesa Pattersona, o policijskom psihologu koji istražuje jeziva ubojstva serijskog ubojice Michaela Sullivana.
Na osmom se mjestu našao film “Tatin sin”, prema pisanju Rolling Stonea definitivno najgora komedija premijerno prikazana u 2012. godine. Nakon što je prošle godine razočarao filmom “Jack i Jill” u kojem je glumio žensku inačicu samog sebe, jedan od najpoznatijih američkih komičara današnjice Adam Sandler ovog puta bio je on sam, dok je Andy Samberg igrao njegova sina.
Najgore glumice i glumci
Deveto mjesto dijele dva romantična filma, “Zavjet ljubavi” s Channingom Tatumom i Rachel McAdams u glavnim ulogama te drama “Zauvijek tvoj” u kojem ljubavni par igraju Zac Efron i Taylor Schilling.
Na posljednjem, desetom mjestu smjestila se horor-komedija “Abraham Lincoln: Lovac na vampire” u režiji ruskog redatelja Timura Bekmambetova, temeljena na knjizi Setha Grahame-Smitha. U filmu koji nije ni smiješan ni strašan, izdvaja se tek Benjamin Walker u ulozi 16. američkog predsjednika koji doznaje da vampiri namjeravaju zavladati njegovom zemljom.
Kad su najgore glumice i glumci u pitanju, izdvaja se Taylor Kitsch koji je glumio u tri, po pisanju Rolling Stonea, grozna filma – “John Carter”, “Divljaci” i “Battleship”. Tu je i Quentin Tarantino, najgori glumac u odličnom, vlastitom filmu “Django Unchained”. Drugu godinu za redom titulu najgorega glumca zaslužio je Taylor Lautner za ulogu u finalu “Sumrak sage”, dok je u ženskoj kategoriji to “priznanje” osvojila Rihanna koja je u filmu “Battleship” ostvarila glumački debi.