Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Božićni koncert u sv. Anselmu

Autor: Branko Božić

01.01.2013. 23:00
Božićni koncert u sv. Anselmu

Foto: Branko BOŽIĆ



Uz zvuke tamburica koncert su uveličali svojim nastupom pučki crkveni pjevači ninskoga mješovitog župnog zbora sv. Marcela te gosti iz Zatona i Privlake, također članovi tamošnjih župnih zborova


U bogatom odabiru bogatih božićno-novogodišnjih događanja, u kojima su zaista mogli uživati žitelji starohrvatskog kraljevskog grada Nina, kao i njihovi gosti, svakako posebno mjesto zauzeo je i tradicionalni Božićni koncert. On je u organizaciji domaćeg Tamburaškog orkestra KUD-a Branimir i ninskog Župnog ureda sv. Anselma upriličen ove nedjelje u večernjim satima u ninskoj prvostolnici sv. Anselma.
Uz zvuke tamburica koncert su uveličali svojim nastupom pučki crkveni pjevači iz ninskog mješovitog župnog zbora sv. Marcela te gosti iz Zatona i Privlake, također članovi tamošnjih župnih zborova. Pod ravnanjem dirigentice Ivane Burele u jednosatnom programu tamburaši i pučki pjevači okupljenom auditoriju podarili su pregršt čuvenih hrvatskih božićnih napjeva. Krenulo se sa skladbom “Narodi nam se”, a nastavljeno dalje sa “Svim na zemlji”, “Veseli se Majko Božja”, “Rodio se Bog i čovjek”, “Djetešce nam se rodilo”, “U se vrime godišta” i tako redom. Na kraju prigodnog programa svi pjevači i glazbenici zajedno sa svima okupljenima otpjevali su “Radujte se narodi” i “Bože čuvaj Hrvatsku”.
Predsjednica KUD-a Branimir Marija Dejanović toplim i biranim riječima se zahvalila izvođačima i svojim sugrađanima te im je poželjela sretnu i blagoslovljenu Novu 2013. godinu.
Okončanjem koncerta tamburaši, pjevači članovi zborova i gledatelji preselili su se iz crkve u obližnju novoizgrađenu župnu vjeronaučnu dvoranu na pripremljene agape, to jest na domjenak kojeg su pripremili organizatori ovog nezaboravnog glazbeno-pučkog događaja.