Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Splićaninu ozlijeđeno oko, djeci stradavale ruke

Autor: Novi list

01.01.2013. 23:00
Splićaninu ozlijeđeno oko, djeci stradavale ruke


Doček Nove godine prošao je nažalost s uobičajenim ozljedama od pirotehničkih sredstava. Srećom u Rijeci nije bilo bez težih stradavanja, no slavlje ipak nije prošlo bez incidenata. Na dočeku na otvorenom, organiziranom na riječkom Korzu, neznanac je aktivirao i odbacio petardu koja je ozlijedila 20-godišnju Varaždinku. Djevojka je ozlijeđena par minuta iza ponoći dok se nalazila u blizini pozornice. Prevezena je na hitni trakt KBC-a na Sušaku gdje su joj sanirane lakše ozljede. U Vinodolskoj ulici u Crikvenici ozlijedilo se dijete, a crikvenička policija utvrdila je da je dijete ozlijeđeno zbog nestručnog rukovanja petardama. Srećom, radilo se također samo o lakšim ozljedama, a djetetu je liječnička pomoć pružena u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.
Drugdje nisu bili takve sreće. Splićanin (33) je teško ozlijeđen kada je netko nepoznat bacio petardu blizu njega. Krhotina petarde je ozlijedila oko muškarcu, pa je prevezen kolima Hitne pomoći u Klinički bolnički centar (KBC) Split, gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda, zbog čega je zadržan na liječenju. Troje djece u Splitu zadobilo je lakše tjelesne ozljede.
U Bjelovaru je stradao15-godišnjak koji je je ispod prazne limenke od boje stavio jednu petardu, koja je usljed eksplozije odbacila limenku i udarila ga u lice. Još jedan dječak ozlijeđen je prilikom ispaljivanja karbita u posudi hidrofora.
Na zagrebačkom području tijekom slavlja Nove godine i jedan maloljetnik je teško ozlijeđen, a dvije osobe lakše, zbog neoprezne uporabe pirotehničkih sredstava.