Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uz pjenušac pale i lijepe želje za sretnu 2014.

01.01.2014. 23:00
Uz pjenušac pale i lijepe želje za sretnu 2014.


U nadasve vremenski “mekoj” noći, tradicionalnim feštama i odbrojavanjem sekundi prije ponoći žitelji Zadarske županije ušli su u novu godinu. Većina građana pokušala je barem u toj noći s utorka na srijedu zaboraviti na krizu, recesiju, besparicu, na svakodnevne životne probleme koji ih svakodnevno pritišću i dobro se zabaviti uz malo “šoldi”. Uglavnom u krugu obitelji, a drugi veselo i bučno na zatvorenim zabavama te oko ponoći na otvorenom uz pucanje razne pirotehnike i vatromete te sa zajedničkom nadom da će 2014. biti manje recesijska od 2013., financijski sretnija.
U najdužoj noći u godini drugi su se odlučili, za ne tako veliki broj, kafića, barova, restorana ili hotela na zadarskom području koji su priredili organizirane dočeke Nove godine. Ni jedni ni drugi nisu marili što se događa kad je odzvonila ponoć, odbrojavanjem posljednje prošlogodišnje sekunde izljubili su se s partnerima, prijateljima i svima koji su se našli u blizini. Bio je to vatromet poljubaca, plesova, a uz pjenušac su pale i lijepe želje za 2014. godinu.
Već oko 21 sat naslućivala se prava novogodišnja atmosfera. U Zemuniku, Smilčiću, Pridrazi i Benkovcu, uz obalu Pakoštana, Sv. Filipa i Jakova, Turnja i Sv. Petra te u sukošanskom zaobalju u Debeljaku brojni parovi i grupe, neki žure u kafiće, neki na privatne tulume.
A u Staron selu u Bibinjama sve vrvi od mladeži, uglavnom u svečanoj večernjoj toaleti. Malo podalje od kafića Zvonimir vitalni Jure Kero ponosno i zadovoljno iz hladnjaka vadi zubaca od osam i pol kilograma koji će se blagovati uz pečenog odojka i sarmu iz “teće s tri uva”.
U najluđoj noći u godini Biograđani i njihovi gosti osim na privatnim zabavama i pokraj televizora zabavljali su se i u Ilirijinom hotelu Kornati gdje su uglavnom turisti uz “jet set” iz Zadra imali nadasve raznovrstan i bogat bife-stol. Sve je podsjećalo na najekskluzivnije mediteranske restorane. I u hotelu Adria većina gostiju bili su turisti iz Hrvatske i okruženja.
Restoran Rene u šoping Bure centru po zabavi i plesu na plesnom podiju “do posljednje kapi znoja” mogao bi konkurirati za najbolju zabavu u Zadarskoj županiji. Urnebesni ritam su davali dečki Šime Petrine. Organizirana je i bogata tombola, glavni zgoditak bio je veliki LCD televizor.
Dok se na brojnim privatnim zabavama u obiteljskim kućama i kafićima zabavljala mladež, sukošanski umirovljenici predsjednika Velimira Kezmića unatoč recesiji i malim mirovinama doček Nove godine nostalgično i već tradicionalno uz bogat stol s domaćim delicijama i četiri odojka, da se nađe, organiziraju ne bilo gdje, već u Domu mladeži Sukošan. Uz glazbu Rade Gunjevića i Ante Kerana Težaka po prvi puta na zabavi je bilo i desetak umirovljenika iz Bibinja.