Klapa Libar i prijatelji raspjevali Privlačane

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Zajednički nastup svih sudionika

U organizaciji privlačke ženske klape Libar i njezine predsjednice Lucijane Begonja, a pod pokroviteljstvo Općine Privlaka u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije održan je osmi po redu tradicionalni božićni koncert klapa pod nazivom Libar i prijatelji 2015.

- I ove godine, osmi put zaredom, klapa Libar sa svojim gostima u svim župljanima, stanovnicima Privlake i našim gostima na jedinstven način uz hrvatske božićne pjesme i kolede želi čestitati blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu, rekla je otvarajući koncert njegova voditeljica Jelica Kolanović, najavivši žensku klapu Kandelora iz Zemunika da otvori prigodni program.

Nastup Morene Mustać

Popraćene snažnim pljeskom zemuničke pučke pjevačice predstavile su se sa skladbama Istekla je iza gore, Danas se čuje i O pastiri čudo novo. U nastavku su pred veselim auditorijem nastupili članovi ninske muške klape Condura. Ninjani su se predstavili s božićnim napjevima Svim na zemlji, Veseli se majko Božja i Preveliku radost navješćujem vama. Nastavak je donio nastup mlade i darovite privlačke violinistice Morene Mustać koja je zagrijala srca okupljenih izvedbom skladbe Menuet Johanna Sebastiana Bacha. U daljnjem tijeku programa na podij ispred glavnog oltara izašla je ženska klapa Kapric iz Zadra koja je upotpunila večer s napjevima U se vrime godišta, Tri Kralja hodijaju i Kolenda. Domaća ženska klapa Libar, uz gromoglasni pljesak izvela je pučke napjeve Versi Blažene Djevice Marije, Bijeli Božić i Zdravo budi mladi kralju. Kao šlag na tortu uslijedio je u finišu nastup mješovitog župnog zbora Baul iz Petrčana čijih je četrdesetak članova pod dirigentskom palicom Duje Stanišića izvelo skladbe Radujte se narodi, Oj djetešce moje drago i Nevijska kolenda.

Slavlje u veronaučnoj dvorani

- Zahvaljujemo našem župniku don Dariju Mataku, Općini Privlaka, Turističkoj zajednici općine Privlaka i ostalim dragim prijateljima koji su na različite načine pomogli da se ova božićno-klapska priča ispriča.

Po okončanju koncerta svi izvođači u pratnji domaćina iz crkve su se preselili u obližnju novoizgrađenu župnu vjeronaučnu dvoranu u kojoj je nastavljeno druženje uz Agape do kasnih večernjih sati uz pjesmu i bogat stol.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno