Odvjetništvo za 18-godišnjaka koji je pijan skrivio smrt žene traži istražni zatvor

Slika korisnika valentinam
U nesreći je poginula 36-godišnjakinja
Osim što je bio alkoholiziran, vozio je prebrzo i nije se držao razmaka
Zvonko KUCELIN/Ilustracija
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru proveli su dokazne radnje protiv 18-godišnjaka koji je pijan uzrokovao prometnu nesreću na prvi dan nove godine u kojoj je poginula 36-godišnjakinja u Biogradu na Moru. Za njega traže istražni zatvor, a priopćenje ŽDO-a prenosimo u cijelosti.
 
"U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (2. 1. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 18-godišnjak 1. siječnja 2018. u 6,55 sati upravljao osobnim automobilom iz smjera sjevera prema jugu u Biogradu na Moru (Ulica dr. Franje Tuđmana, cesta D-503) svjestan da vožnjom pod utjecajem alkohola te brzinom kretanja vozila koja nije prilagođena osobinama i stanju ceste kao i ne držanjem potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, može ugroziti druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je pristajući na navedeno započeo s pretjecanjem osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala oštećena P. M., pa je upravo zbog alkoholiziranosti i neprilagođene brzine prilikom pretjecanja desnim prednjim dijelom svog vozila udario u zadnji lijevi dio vozila kojim je upravljala oštećenica uslijed čega je vozilo oštećenice izletjelo izvan kolnika i lijevom bočnom stranom udarilo u drvo čempresa. Oštećenica je pritom zadobila višestruke tjelesne ozljede od kojih je neposredno nakon nesreće preminula u Općoj bolnici Zadar. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku)."

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno