Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ISPRAĆAJ STARE Poluotok dočekao Novu godinu usamljeno, uz buku priotehnike i vatromet

02.01.2021. 08:39


Gotovo posve prazne ulice zadarskog Poluotoka u večeri stare godine prizor je koji se mogao vidjeti na izmaku nesretne 2020.. Nadajmo se, da je to bilo sad i da više biti – neće. Pandemija, kao i suosjećanje sa stradalima iz Banovine umanjili su gotovo svaku mogućnost, kao i samu želju za nekim ozbiljnijim slavljem. Iako, unatoč brojnim upozorenjima i molbama, pucnjeva pirotehnike nije nedostajalo. Dobrodošli su bili jedino vatrometi koji su u ponoć sa svih strana petnaestak minuta obasjavali nebo nad Zadrom. Ipak je trebalo nekako obilježiti dolazak nove godine od koje svi očekuju tako puno.
Na samom Poluotoku, Narodnom trgu i na Kalelargi, vidjele su se tek pokoje manje grupice, parovi u šetnji, redari civilne straže…
Istoga jutra, bilo je ipak puno življe. Suho i relativno toplo vrijeme, izvuklo je Zadrane na silvestarsku jutarnju špicu te su ipak uspjeli toga dana odraditi barem nešto, svima prijeko potrebnog druženja. Naravno, kao i dozu nezaobilazne kave za van. Možda su neki ponijeli i šampanjac. Ipak je, više nego ikad, dočekujući novu godinu, bilo potrebno nazdraviti upravo uz riječ: Uzdravlje!