Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ZAJEDNIŠTVO Iz Pridrage kamp kućice i besplatni kamioni za Petrinju

02.01.2021. 08:59


Cijela Hrvatska se digla na noge kako bi dala svoj doprinos u humanitarnim akcijama pomoći za Petrinju, Sisak, Glinu, Hrvatsku Kostajnicu i druga mjesta pogođena potresom u Banovini. Potres je ujedinio Hrvatsku, nisu čekali da ih netko pozove, najviše njih je samo počelo spontano prikupljati pomoć, ali i u organizaciji lokalnih jedinica, udruga i mladeži te na poziv Crvenog križa, Caritasa i grupa na društvenim mrežama.
– Cijela Općina Novigrad, žitelji naselja Novigrad, Paljuv i Pridragi su u akciji. Uz logistiku općinske Civilne zaštite već je pomoć otišla u razornim potresom pogođenu Banovinu, kazao je Joso Klapan, načelnik.
Pomoć se u Pridragi sakuplja u kripti crkve Gospe od Ružarija, a sortira u jednom od šlepera TACY, obrta za prijevoz u vlasništvu Ivice Pedića iz Pridrage.
– Samozatajni sumještanin Ive Pedić dao je odmah na raspolaganje sebe i sve svoje kamione za besplatni prijevoz humanitarne pomoći u područje pogođeno ovim strašnim potresom. Koliko mi je poznato, iz Zadarske županije već je više od 10 tura odvezao u Petrinju, Sisak, Glinu i drugdje, rekao je Ante Jergan, predsjednik NK Hajduk Pridraga, kluba koji uz DVD Pridraga i druge dao brojne volontere u ovoj akciji.
Pridraga broji oko 1.500 stanovnika u čak 22 zaseoka. Pridraga je sa svojih nevjerojatnih 12,3 kilometara obale sve poželjnija turistička destinacija.
– Za one koji više nemaju svoje domove na potresom pogođenom području iz Pridrage su zasad darovane dvije kamp kućice, ponosno će Ante Jergan.