Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mesiću darovale prsatu damu s razigranom šesticom

Autor: Velimir Brkić

01.02.2009. 23:00
Mesiću darovale prsatu damu s razigranom šesticom

Foto: Velimir BRKIĆ



Klub žena Biograda obožavateljica predsjednika Stipe Mesića, predvođenih Dianom Lukić Grandov, ove subote su posjetile svog idola na zagrebačkom Pantovčaku u pratnji biogradskog gradonačelnika Ivan Kneza, dogradonačelnika Tonča Šangulina i reportera Zadarskog lista


Klub žena Biograda obožavateljica predsjednika Stipe Mesića, predvođenih Dianom Lukić Grandov, ove subote su posjetile svog idola na zagrebačkom Pantovčaku. U pratnji su im bili biogradski gradonačelnik Ivan Knez, dogradonačelnik Tonči Šangulin i reporter Zadarskog lista.
Presretne Biograjke su susret s predsjednikom čekale svaka s crvenim srcem na kojem je velikim slovima bilo napisano “I love you”. Nakon što su ugledale Predsjednika u svečanom salonu bez ikakvih rezervi su mu se bacile u zagrljaj. Osim prigodnih darova koje je gradonačelnik Knez uime Grada Biograda uručio Mesiću, Mesićeve obožavateljice su Predsjedniku uručile sliku “Jabuka simpatije” dimenzija 110 x 110 cm, rad zadarske umjetnice Silvijane Dražović.
 Na slici je predsjednik prikazan kao mornar, naglašene brade i produljenog luka obrva, a uz njega stoji dama s izrazitim poprsjem. Malo je reći da se Predsjednik oduševio slikom govoreći kako mu je uvijek drago da se više nađe sa ženama, nego s muškarcima.
– Vidi, vidi kako ste mi pogodile ukus, našalio se.
– Obilate šestice, uzvratile su Biograjke.
– Ne samo obilate, već i razigrane šestice, primijetio je Stipe koji se svojim šalama pobrinuo da za vrijeme njihovog susreta ne nedostaje smijeha.
– Tako se iza njih možete sakriti od svih problema, stigla je uputa za uporabu od biogradskih obožavateljica koje su Predsjedniku predložile rješenje za problem Savudrijske vale te mu obećale vjernost i u budućnosti, kada više ne bude predsjednik.
Bezuvjetna ljubav
– Vi ste duhovit, iskren i šarmantan, a to se kod političara rijetko nađe, priznale su mu pošto su mu obećale da će ga voljeti i podržavati i dalje sa željom da i nakon dva predsjednička mandata ostane u politici.
 Bezuvjetna je to ljubav Biograđanki, nepomućena već godinama.
 Članice fan kluba voljele su Stipu Mesića i prije nego što je itko u Hrvatskoj znao da će baš Stipe postati predsjednik. Klub žena postoji već 18 godina, još od 1991. godine dok je u dramatičnim trenucima Mesić bio na dužnosti predsjednika Predsjedništva Jugoslavije. Simpatizirajući njegov izgled i pamet odlučile su da mu u tim sudbonosnim trenucima dok mu je život bio u opasnosti itekako treba prava ženska podrška.
– Mi smo suverena, nestranačka, optimistička, dobrotvorna i vesela udruga diskriminirana u odnosu na muškarce osim na Stipu Mesića. Osnovni postulati Statuta su prvenstveno simpatizirati Stipu, ako traži – dati mu, ako ne traži – isto mu dati. Što mu dati? Tko što ima!, objašnjava Diki dodajući kako bi rado u svoju udrugu primili i prvu damu, Stipinu suprugu Milku koja također njegova obožavateljica.
 Predsjednik je predložio da se nakon prošlogodišnjeg susreta u travnju mjesecu prošle godine u Biogradu i sad na Pantovčaku njihovo prijateljstvo nastavi i ovog ljeta zajedničkom feštom na brodu ploveći Pašmanskim kanalom i Kornatima. Za dozvolu je pitao gradonačelnika Kneza i dogradonačelnika Šangulina.
– Dečki, slažete li se? Ja ću donijeti proizvode s kontinenta i nešto muškaraca da nam pomognu, a vi priskrbite ribu, obećao je Predsjednik Biograjkama koje ga doslovno obožavaju.
Ponovno susret u travnju
 Susret sa svojim obožavateljicama, jedinom fan klubu u Hrvatskoj, najvjerojatnije će se dogoditi i prije ljeta, već krajem travnja. Tad će se u Biogradu održati spektakularna manifestacija prijavljena za Guinnessovu knjigu rekorda, svečanost otkrivanja spomenika ptici ždral, simbolu sreće i dugoga života. Makete ždrala će istovremeno, pojašnjava Knez, nositi i tisuću školske djece iz Biograda i Zadarske županije čime će se obilato nadmašiti dosadašnji svjetski rekord.
 Nakon razgledanja Predsjedničkih dvora uslijedio je prigodni domjenak s predsjednikom Mesićem, koji je prepričavao anegdote sa susreta sa svjetskim državnicima poput Svetog Oca Ivana Pavla II, američkog predsjednika Busha, libijskog predsjednika Gadafija i drugih susreta u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz šale Biograjke su se kod voljenog predsjednika zadržale gotovo sat i pol.
 Pored Diane Lukić Grandov, biogradskog čelništva i reportera Zadarskog lista na veselom prijemu u Predsjedničkim dvorima bile su i Gordana Pat, Irena Bogdanović, Ljiljana Kazija, Emilija Andraka-Matas, Irena Jeličić, Mira Buća, Vesna Sabolić i urednica-novinarka Radija BnM Brankica Pelicarić.