Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sedam vijećnika traži Bukšinu smjenu

Autor:

01.02.2009. 23:00
Sedam vijećnika traži Bukšinu smjenu


Meni je to kompliment jer su me na taj način istaknuli kao najvećeg i jedinog kandidata koji je favorit za izbore, komentirao je Bukša
Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja gradonačelniku i Gradskom poglavarstvu, kojeg je potpisalo 7 vijećnika, HNS-ovci Borko Oguić i Vesna Fabijanić, HSP-ovci Ante Fabijanić-Njekulin i Darko Belašić, SDP-ovci Mirjana Tičić i Dušan Herenda, te nezavisni vijećnik Bogdan Želehovski, zaprimljen je u Gradu Pagu 30.siječnja.
U prijedlogu stoji da ovu inicijativu pokreće grupa vijećnika koja je nezadovoljna radom gradonačelnika i Gradskog poglavarstva u odnosu na druge otočke lokalne samouprave, gdje posebno ističu prijedlog za ukidanje Prekršajnog suda u Pagu nadležnog ministarstva i njegovo preseljenje u Novalju.
– Smatramo da Andreja Bukša izuzetno loše vodi gradske projekte. Zadnji primjer je nekoordinirano i nestručno vođenje projekta rekonstrukcije Starog mosta u Pagu, te je krajnje vrijeme da se smijeni a pozicije gradonačelnika Grada Paga, stoji u prijedlogu.
Gradsko vijeće Grada Paga ima 15 vijećnika, što znači da gore navedeni potpisnici peticije ne sačinjavaju većinu koja bi mogla u izglasavanju prevagnuti. No, hoće li peticiju podržati još najmanje jedan vijećnik, što je dovoljno za većinu, za sada nije poznato.
Komentirajući ovu inicijativu gradonačelnik Andreja Bukša je istaknuo kako je Prekršajni sud krivac za njegovo izglasavanje.
– Demokratsko pravo vijećnika je da između ostaloga traže izglasavanje nepovjerenja gradonačelniku. Radi se isključivo o političkom potezu i pokušaju onoga što oni javno pričaju da će me pokušati maknuti pod svaku cijenu i spriječiti tako moju kandidaturu na sljedećim izborima. Meni je to kompliment jer su me na taj način istaknuli kao najvećeg i jedinog kandidata koji je favorit za izbore, komentirao je Bukša.
– Navedeno je moje nestručno vođenje grada i prijedlog ministarstva da se Prekršajni sud prebaci iz Paga u Novalju. A upravo po tome se vidi da ne biraju sredstva, jer sam ja lobirajući i pružajući argumente na sve strane o potrebi i nužnosti opstanka prekršajnog suda u Pagu uspio napraviti da je to već gotovo riješeno, u čemu sam imao jedino podršku medija i ovim putem im zahvaljujem.
Grad projekte vodi vrlo dobro, a oni bi trebali znati da operativne radove na Starom mostu ne vodi gradonačelnik nego tvrtka koja izvodi radove, a kontrolira je nadzorni organ koji za to ima ugovor i koji je plaćen i stručan, istaknuo je paški gradonačelnik, navodeći kako se kod velike većine potpisnika radi isključivo o privatnim interesima.
– Ja im smetam da sve ne mogu organizirati onako kako bi htjeli u skladu s privatnim interesima. Objavili su da idu pod parolom: „ nije bitno je li kriv, bitno je da se njega onemogući na bilo koji način za gradonačelnika grada Paga”. Uostalom to potvrđuje i vrijeme koje su odabrali i ja kao gradonačelnik s koalicijskim parterima, od kojih su na žalost pojedini u istom period na samom kraju mandata pokazali nezadovoljstvo, kaže Bukša.


 PALČIĆ DAO OSTAVKU


Borislav Palčić dao je neopozivu ostavku na mjesto člana paškog poglavarstva.
Razlog svoje Odluke obrazložio je nedolaženjem na sjednicama Gradskog poglavarstva, prvenstveno njegovog stranačkog kolege (DC-ovca) Franča Palčića koji je ujedno predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga, te HSP-ovca Ante Fabijanića Njekulina, dopredsjednika vijeća.
– Oni su uredno dobivali pozive za Poglavarstvo, međutim, očito ih nije zanimao rad poglavarstva. Žalosno je što ti nisu pokazali zanimanje za brojne projekte koji su u tijeku realizacije. U takvim okolnostima jednostavno ne želim biti član Poglavarstva i stoga podnosim neopozivu ostavku na svoju funkciju, rekao je Borislav Palčić, istaknuvši da će ovih dana sazvati konferenciju na novinare u kojoj će detaljnije obrazložiti svoju odluku.