Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Loša igra, pobjeda ipak stigla

Autor: Nebojša Gunjević

01.02.2010. 23:00
Loša igra, pobjeda ipak stigla


Tko želi visoko skočiti, mora uzeti velik zalet – kaže jedna danska poslovica. Gledajući na skok u vis i u dalj te tehniku skakanja čini nam se da bi puno primjerenije bilo reći kako ona/j tko želi daleko skočiti, mora uzeti velik zalet. Ova nam se mudra nametnula nakon razgovora s Marinom Masnićem, trenerom odbojkaša Zadra, neposredno nakon zadnje Zadrove utakmice s posljednjim Brodom u kojem je Zadar osvojio dva boda ili možda bolje reći izgubio jedan jer su se očekivala sva tri. Brod je jedina dva boda koja ima ove sezone u lizi osvojio protiv Zadra, kojega bi gubitak tih bodova možda u konačnici mogao koštati i samoga ulaska u Prvu A ligu, jer Zadar ove godine odlično igra, ali je na Brodu kako na prvi pogled izgleda prosuo dva prevažna boda jer zadnji je zadnji, iako može biti i drugačije kada se stvari okrenu. Na utakmici u Brodu Zadrani su ponovo pokazali kako su ako podcijene protivnika lako podložni “morskoj bolesti” – počnu glavinjati i to im se vrati s treskom, manjim ili većim.
Nakon završene utakmice Masnić razumljivo nije baš bio pretjerano zadovoljan i na konstataciju da su ipak dobili odgovorio je: “A isto je, loše smo igrali – katastrofa”. Realno je potom opisao utakmicu i čak za svoju momčad našao objektivne poteškoće koje također igraju igru. Do Broda je Zadar putovao šesti i pol sati i to je bio ovaj put izgleda velik zalet, a izostao je i Marin Bakale koji će nakon snimanja kralježnice sigurno nedostajati u sljedećih nekoliko kola, ako ne i do kraja sezone. Konstatirao je Masnić da su igrali loše, ali su ipak pobijedili, a pobjeda je pobjeda. “Uz lošu igru smo dobili” rekao je Masnić odmah okrenut budućnosti kazujući kako će sada biti dosta posla sve to uigrati bez drugoga Marina, Bakale. Bakale je ove godine bio vjerojatno najstandardniji Zadrov igrač i sigurno jedan od najsrčanijih, kojih hvala Bogu ove godine u Zadrovoj momčadi ne nedostaje – zato i jesu tako visoko premda to nitko nije očekivao. Gubitak Bakale velik je teret Zadrovoj momčadi, koji će biti teško nadoknadiv, bez obzira što je Masnić u najavi polusezone bio “iznimno zadovoljan angažmanom mlađih” te je posebno istaknuo Filipa Hrabrova i Domagoja Lisicu koji “sve više i više kucaju na vrata prve šestorke”. Ovako će se glavnina tereta na poziciji primača-napadača morati prenijeti na Trpimira Burčula za kojega je Masnić rekao da je u pauzi između dva dijela prvenstva nešto manje trenirao, a uz njega će silom prilika dobiti veliku prigodu i spomenuti mlađi.
Zadar je došao do desete pobjede i ima najveći broj pobjeda u lizi, ali dva boda manje od Opatije te je u egalu po bodovima s Mladosti iz Kaštela koja je ovo kolo izgubila u Opatiji. Opatija bježi dva boda a Zadru u sljedećemu kolu dolazi Goran, za kojega bi se moglo reći da je u zavojima, koliko je ove godine imao pegula. Nakon toga Zadrani će ići u Opatiju tražiti prolaz za Prvu A ligu, ako prođu Gorana koji je i izranjen dovoljno opasan.
Ženski sastav Zadra, ekipa Roberta Kresoje izgubila je u Rovinju glatkih 3:0 a na put nisu išle neke standardne igračice te je u sastavu opet bila vrlo mlada Andrea Čanković koja tek što je ušla u šesnaestu godinu života. Kresoja je poraz komentirao iskustvom domaćih igračica, premda je i trener Opatije Samuel Benussi također ove godine pomladio sastav nakon što prošle godine nije uspio u Prvu A ligu, a plasmana ga je koštao baš poraz u Zadru. Benussiju je ipak ostalo dovoljno starijih poput primjerice izvrsne Sanje Cvitić. U timu Zadra nedostajale su Josipa i Andrea Martinović te Leonarda Radulović, kao i na utakmici u Osijeku. U sljedećim kolima mogu se možda očekivati i još neke mlade igračice iz druge Zadrove ekipe osim Andree Čanković, koja je probila led u Prvoj B lizi.