Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Male maškare

Autor: Alenka Festini

01.02.2010. 23:00
Male maškare


Glavni akteri bili su mali junaci iz dječjih priča, animiranih i drugih filmova, likovi iz biljnoga, životinjskoga i tko zna kojih sve još dječjih svjetova. Organizator se doista potrudio razveseliti mališane
U organizaciji Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom Grada Paga u nedjelju je u prostorijama Križevačkog odmarališta održan dječji karneval.
U ovoj veseloj zabavi sudjelovalo je jako puno djece iz paškog dječjeg vrtića i nižih razreda osnovne škole. Bile je doista živo, a glavni akteri bili su mali junaci iz dječjih priča, animiranih i drugih filmova, likovi iz biljnoga, životinjskoga i tko zna kojih sve još dječjih svjetova. Organizator se doista potrudio razveseliti mališane. Tako da je bilo sve besplatno, od ulaza pa do raznih slatkiša, grickalica, sokova. Veselo je bilo uz glazbu, a posebno uz snimku zvuka paškog kola koje izvodi paška Gradska glazba te su mališani pokazali da znaju “kolati”. Maštovito je bilo i u raznim igrama koje je vodila simpatična animatorica Nina Persola pa su tako djeca sudjelovala u raznim društvenim igrama, poput domina, žmurke i slično, a najspretniji su osvojili nagrade.
Cijeli ovaj dječji spektakl odvijao se pod budnim okom roditelja djece koji su hvalili cjelokupnu organizaciju.
– Drago nam je što se ovom karnevalskom plesu odazvalo puno malih maškara. Ovo je druga godina zaredom da Centar organizira karneval za djecu, što se pokazalo punim pogotkom, ponajviše što imamo veliki broj malih maskiranih posjetitelja kao što je bilo i lani. Sljedeći dječji karneval održat će se u nedjelju 7. veljače. Za djecu smo pripremili još iznenađenja i nagradnih igara. Vjerujem da će djeca i na sljedećoj maloj karnevalskoj zabavi dosita uživati, navela je Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu.