Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Maksimalni iznos potpore 150 tisuća eura

01.02.2011. 23:00
Maksimalni iznos potpore 150 tisuća eura


Natječaj za IPARD otvoren je do 31. ožujka 2011. godine, a ulaganja su dozvoljena u sektoru ruralnog turizma, tradicijskih obrta, izravne prodaje na gospodarstvu, minipogoni za preradu na gospodarstvu, obnovljivih izvora energije, uzgoj gljiva te uzgoj slatkovodne ribe


 U organizaciji Grada Benkovca i Razvojne agencije Zadarske županije  u Multimedijalnoj dvorani  Gradske knjižnice Benkovac  prezentirana je Mjera 302:  „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti”.  Prezentaciju je za 20-ak zainteresiranih održala Jelena Marić, dipl. oec, stručna savjetnica  za malo i srednje poduzetništvo u Razvojnoj agenciji Zadarske županije. Stručnu savjetnicu Jelenu Marić te nazočne pozdravio je Željko Katuša, pročelnik za gospodarstvo i društvene djelatnosti  Grada Benkovca.
– Natječaj za IPARD: Mjera  302: „Diversifikacija i razvoj  ruralnih aktivnosti” otvoren je  do 31. ožujka 2011. godine, a  ulaganja su dozvoljena u sektoru ruralnog turizma, tradicijskih obrta, izravne prodaje  na gospodarstvu, minipogoni  za preradu na gospodarstvu,  obnovljivih izvora energije, uzgoj gljiva te uzgoj slatkovodne  ribe. Na natječaj se mogu javiti OPG-i u sustavu PDV-a,  obrti i trgovačka društva u rangu mikropoduzeća. Maksimalni iznos potpore iznosi 150.000  eura, osim za sektor obnovljivih izvora energije gdje maksimalni iznos potpore iznosi  675.000 eura. Iznos potpore će  biti do 50 posto ukupnog prihvatljivog ulaganja – istaknula je  u uvodnom dijelu prezentacije  Jelena Marić, stručna savjetnica za malo i srednje poduzetništvo Razvojne agencije  Zadarske županije te napomenula da su u mjeri 302 u sektor  ruralnog turizma turizma dozvoljena ulaganja u izgradnji i/ili  rekonstrukciji, i/ili opremanju  objekata za pružanje turističkih i/ili ugostiteljskim uslugama uključujući objekte za  uzgoj životinja kao dio turističke ponude, objekte za rekreaciju, turističke kampove,  objekte na otvorenom (za  jahanje, sportski ribolov na  kopnenim vodama, biciklističke, tematske i jahačke staze)  rekonstrukciju objekata tradicijske arhitekture (tradicijske  stambene i gospodarske objekte) i ostala ulaganja. U sektoru tradicijskih obrta ulaganja  su u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje objekata za  uspostavljanje tradicijskih obrta, uključujući objekte za pakiranje i trženje proizvoda tradicijskih obrta i ostala ulaganja. Također, potiču se ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje kapaciteta za uzgoj slatkovodne ribe te ulaganja u izgradnju i/ili  rekonstrukciju i/ili opremanje  kapaciteta za pružanje nepoljoprivrednih usluga u ruralnim područjima: IT centara,  radionica za popravak poljoprivrednih i šumarskih strojeva, dječjih vrtića, igraonica za  djecu, sportsko-rekreativnih  centara za mlade i odrasle, ali i  ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje  objekata za preradu, skladištenje i pakiranje proizvoda  (od mlijeka, mesa, voća i povrća) na poljoprivrednom gospodarstvu. Isto tako potiču se  ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje  kapaciteta za uzgoj i pakiranje  gljiva te ulaganje u izgradnju  i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje elektrana i kogeneracijskih postrojenja na bioplin  na poljoprivrednom gospodarstvu. Isto, tako za sve dodatne  informacije zainteresirani se  mogu javiti u Razvojnu agenciju Zadarske županije, na telefon 023/492-880 i  023/493-780 istaknuto je na  prezentaciji.