Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prevareni “Zadar trak” i “Kod barba Tome”

01.02.2012. 23:00
Prevareni “Zadar trak” i “Kod barba Tome”


Nakon što su godinu dana glumili predstavnike Ministarstva financija, te posrednike prema europskim financijskim fondovima uhićeni su prevaranti koje je predvodio Dalibor Rubin, vlasnik “ZUM distribucije”.
Riječ je o seriji prijavara kojima se ova organizirana skupina domogla gotovo pola milijuna kuna oštetivši nekoliko privatnih poduzetnika koji su željeli ishoditi kredite za svoje projekte.
Rubin je organizirao grupu koja je tražila privatne poduzetnike zainteresirane za dobivanje kredita što bi ih uložili u poboljšanje svog poslovanja. U pitanju su bili navodni bespovratni krediti iz fondova EU. U finišu uskočke akcije uz Rubina su uhićeni Petar Božić, Darko Kljajić, Đuro Trbović i Azemina Mraović.
Prvookrivljenik je od zainteresiranih osoba učestalo tražio raznu dokumentaciju o poslovanju njihovih društava, da bi potom na ime nastalih troškova od njih tražio i uplatu određenih iznosa na njegov račun te račune drugookrivljenika i trećeokrivljenika. Da bi ih držao u uvjerenju da je realizacija kredita u tijeku u Zagrebu je čak organizirao sastanak na kojemu im je na potpis dao lažne ugovore u kojima se navodi da su im traženi krediti odobreni.
Među oštećenim poduzetnicima su vlasnici tvrtke “Zadar Trak”, te konobe iz Kukljice “Kod barba Tome”.