Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prodana sva imovina Contusa, slijedi zaključenje stečaja

01.02.2012. 23:00
Prodana sva imovina Contusa, slijedi zaključenje stečaja


Rasprodana je sva imovina nekoć ugledne autoprijevozničke tvrtke Contus čime su ujedno stečeni i uvjeti za zaključenje stečaja pokrenutog na zahtjev tvrtke Olvin prije gotovo tri godine.
– Sve radnje koje je trebalo obaviti do zaključenja stečaja, odrađene su, pa smatram kako nema smisla odugovlačiti s postupkom jer se više nema što prodati – rekao je jučer na Trgovačkom sudu u Zadru stečajni upravitelj Milan Ljubičić predstavnicima vjerovnika Contusa u stečaju, nakon čega je dogovoreno zaključno ročište za zadnji dan veljače. Ljubičić je vjerovnicima predočio svu knjigovodstvenu dokumentaciju s ispisom prometa po žiro-računu tvrtke za kompletno razdoblje počevši od 27. kolovoza 2009. godine. Napomenuo je kako se na računu koji je nakon pokretanja stečaja iz Hypo banke prebačen u Croatia banku, trenutačno 29,433 kune, a vjerovnike je upoznao i sa situacijom koja se odnosi na parnične postupke.
– Neke parnice su dovršene u prvom stupnju i to u korist ovršenika, a na štetu Jage Kozine, a riječ je o slučajevima gdje je utvrđeno da su postojale poslovne obveze među strankama. Međutim, iako je jasno kako se radi o čistom fiktivnom poslu, parnica s Hypo Leasing Steiermarkom je nepravomoćno izgubljena – rekao je Ljubičić osvrnuvši se još i na parnice koje tek predstoje, a koje se odnose na potraživanja od tvrtke Gortan i Miroslava Fuzula, nekadašnjeg suvlasnika Contusa.
– Potraživanje u “predmetu Gortan” odnosi se na stan u Veslačkoj ulici i tu je riječ o protuvrijednosti oko 400 tisuća eura. Druga parnica za koju prema mojim saznanjima još nije niti zakazano ročište, odnosi se na “predmet Fuzul”, a potraživanje iznosi oko 2,6 milijuna kuna – rekao je Ljubičić čiji su prijedlog, da se parnice nastave voditi kroz stečajnu masu, vjerovnici prihvatili. Tako će se, istaknula je sutkinja Ardena Bajlo, uštedjeti na troškovima, a to ujedno znači da će više novca ostati za vjerovnike i bivše zaposlenike koji iz stečajne mase Contusa potražuju ukupno 1,1 milijun kuna.


Unovčena imovina Contusa


Contusova “Agencija” na Autobusnom kolodvoru prodana je u prosincu 2010. godine za iznos od 1,4 milijuna kuna, limuzina “audi” za 89,790 tisuća kuna te tri autobusa za iznose od 78,597.00, 98,400.00 i 122,738.00 kuna. Ukupno je utrženo 1,978.189,00 kuna, što je tek desetina ukupnog potraživanja vjerovnika od kojih je najveći država, odnosno Ministarstvo financija.