Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadru i Arnu ukupno osam zlatnih medalja

01.02.2012. 23:00
Zadru i Arnu ukupno osam zlatnih medalja


Sredinom veljače u Londonu se održava Svjetski kup za seniore koji je ujedno i kvalifikacijski za Olimpijske igre u Londonu. Hrvatsku će predstavljati Marcela Marić s daske 3 m


Ovog vikenda održano je drugo kolo Alpe Adria mitinga u skokovima u vodu za sezonu 2011./2012. Natjecanje se održalo u Trstu, a domaćin i organizator bio je klub Trieste Tuffi. Sudjelovalo je devet klubova iz Austrije, Italije i Hrvatske. Ukupno se natjecalo 140 skakača u svim kadetskim i juniorskim kategorijama s daske visine 1 i 3 metra. Od zadarskih klubova predstavili su se članovi Kluba za skokove u vodu Zadar te Arna. Za Zadar su nastupili: Marcela Marić, Maro Marić, Hana Kovačević, Nika Cerovečki te početnici Josipa kovačević, Matija Marić i Nika Lordanić. Zadar je osvojio pet zlata, srebro i broncu. Marcela i Maro Marić nadmoćno su pobijedili u svojim kategorijama u obje discipline, daska 1 i 3 metra. Hana Kovačević bila je prva s daske 1 m i druga s daske 3 m. Nika Cerovečki osvojila je šesto mjesto s daske 3 m i osmo mjesto s daske 1 m. U kategoriji početnika Josipa Kovačević bila je treća u konkurenciji 24 djevojčice, Matija Marić 12., a Nika Lordanić 15. Za skakače nema predaha jer se već idući vikend održava seniorsko Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu, a Zadar će predstavljati Marcela i Maro Marić. Sredinom veljače u Londonu se održava Svjetski kup za seniore koji je ujedno i kvalifikacijski za Olimpijske Igre u Londonu. Hrvatsku će predstavljati Marcela Marić s daske 3 m.
Kad je riječ o Arnu njegovi članovi su također ostvarili odlične rezultate. Pogotovo su bili dominantni bili u kategoriji mlađih kadeta u skokovima s daske od jednog i tri metra. Tako su u skokovima s 1 m članovi Arna osvojili prva četiri mjesta. Prvi je bio Vito Peričić, drugi Luciano Peričić, a treći Roko Sipina, dok je četvrto mjesto osvojio Goti Maričić. I na dasci 3 m dominacija Arna, samo s drugačijim redoslijedom. Prvi je bio Goti Maričić, drugi Vito Peričić, treći Luciano Peričić, dok je peto mjesto pripalo Roku Sipini. U kadetskoj konkurenciji u skokovima s daske od 1 metra zlatnu medalju je osvojio Enzo Peričić, dok je 10. bio Drago Anić Ivičić. U dasci od 3 m četvrti je bio Enzo Peričić. U Arnu su trenutačno u pripremi Prvenstva Hrvatske za kadete i juniore koje će se održati u Zadru od 9. do 11. ožujka.