Mladen Grdović i grupa "Romantic" zapalili atmosferu

Slika korisnika admin

Ovogodišnji Paški zimski karneval je u punom zamahu - to su najbolje pokazali maškarani tanci u II Magazinu soli gdje je više stotinu maškara željnih zabave plesalo do ranih jutarnjih sati. Prava poslastica je bio i gost večeri Mladen Grdović s grupom "Romantic" koji su zapalili atmosferu na trećim maškaranim tancima ovogodišnjeg Paškog zimskog karnevala - karnevala s najdužom tradicijom u Zadarskoj županiji.

Atmosferu čine ljudi

Mladen Grdović je stari prijatelj Pažana i njihovog karnevala budući se nije zaboravilo da je ovaj naš popularni pjevač započeo svoju karijeru pjevajući na Paškom zimskom karnevalu zajedno s grupom "Gloria". Da karneval i karnevalsku atmosferu čine ljudi pokazalo se i ovog puta - mnošto maštovitih i raznolikih maškara, posjetitelja iz svih mjesta na otoku Pagu, iz Zadra i okolice, puno dobre pjesme, pozitivne energije, smijeha, plesa, svega onoga što paški karneval čini posebnim. Do ranih jutarnjih sati zabavljale su se maškare, plesalo paško kolo, uživalo u dobrom raspoloženju i jednostavno se osjetilo da je karneval u Pagu poseban, da živi u ljudima. Domaćini mogu biti i više nego zadovoljni jer je očito ovo put da se ovaj karneval s najdužom tradicijom u Zadarskoj županiji podigne na nivo koji to bez imalo zadrške zaslužuje. Paški karneval je poseban od svih drugih jer, kako se to obično kaže u Pagu, karneval im je u krvi i osjećaju ga punim srcem.

Ovotjedno karnevalsko ozračje krenulo je s ričavcem u četvrtak kada su grupe maškara pohodile po kućama, zabavljele domaćine pjesmom i plesom i skupljale priloge u hranu koju će iskoristit za "parićivanje" na popularnoj paškoj Pijaci za vrijeme zadnjih dana.

Karnevalski đir nastavio se u petak u prepunom Domu kulture gdje se tražila karta više za humorističnu predstavu "Karnevalski bingo". Idućeg petka na redu je treća humoristična predstava za koju već vlada velikin interes jer će obrađivati temu putovanja trajektom na staroj trajektnoj liniji Karlobag - Pag.

U subotu Lidija Bačić

U subotu poslijepodne održan je drugi po redu Dječji karneval u Kneževom dvoru u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag.

Kao i prošlog tjedna bilo je puno dječice - mnoštvo različitih, veselih maski, zabavnih nagradnih igara, paškog kola. U sve su se uključili i roditelji, pa je atmosfera bila zaista odlična. Na ovaj način, najmlađi Pažani jednostavno ne mogu zanemariti karnevalsku tradiciju.

Sljedeće subote u prizemlju Kneževog dvora održat će se natjecanje u plesu pod maskama na kojem će nastupiti djeca iz Plesne udruge "Kissa" u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga. A u subotu navečer u II Magazinu soli sigurno će biti opet veselo jer će maškare zabavljati popularna Lidija Bačić. Stoga organizatori Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga pozivaju sve željne dobre zabave s cijelog otoka, iz Zadra i okolice da se pridruže u ovoj zaista ludoj zabavi na Paškom zimskom karnevalu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno