Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA Brokeri prva od tri prepreke na putu do obrane titule

02.02.2021. 10:12


Nakon slobodnog vikenda, kojem je prethodilo čak četiri utakmice u samo šest dana, košarkaši Zadra danas ponovno izlaze na parket. U Osijeku s početkom u 17 sati sučeljavaju se s domaćim Vrijednosnicama u sklopu četvrtfinalnog dvoboja Kupa Krešimira Ćosića, a momčad Ivana Perinčića naravno kao branitelj naslova ima samo jedan cilj, plasman u polufinale koje će se odigrati 10. veljače.


Pravi trening
Uloga favorita u već trećem ovosezonskom srazu s brokerima je neizbježna, iako za ovo natjecanje vrijedi ona poznata »u Kupu su iznenađenja uvijek moguća« sve osim prolaska Zadra među četiri najbolja bi predstavljalo veliku senzaciju. I zato je Perinčić s mnogo opreza najavio današnji okršaj u slavonskoj metropoli, jer uz taj faktor »Kup iznenađenja« povoda za takvo razmišljanje su mu baš dali njegovi igrači s ispodprosječnom izvedbom protiv Furnira u petak.
– Mi jesmo favoriti, ali nakon iskustva zadnje utakmice ne smijemo dopustiti da ne uđemo u ovu s maksimalnim angažmanom. Ne očekujem laganu utakmicu iako je Osijek u jednom negativnom nizu jer ovo im je šansa za spas cijele sezone. Pored svega, moramo biti pametni jer zadnje dvije utakmice možda nismo bili na našoj razini. Istina, nismo u to vrijeme imali vremena za pravi trening, ali smo tijekom ovog vikenda konačno uspjeli i to odraditi. Dobro su dečki reagirali i mogu reći kako sam zadovoljan s odrađenim treninzima. Idemo spremni u Osijek jer očekujemo puno veće stvari u Kupu tako da se ne želimo dovesti u situaciju da nam pobjeda dođe u pitanje i da strepimo do zadnje lopte – kazao je na prvu Perinčić koji smatra otvaranje utakmice ključnim po ambicije njegovih štićenika.


Ulaz u utakmicu
– Naš osnovni cilj je odraditi ulaz u utakmicu puno bolje i s više energije nego što smo to činili u zadnje dvije utakmice. A moj zadatak je pronaći pet igrača koji će imati istu energiju, odgovoriti na parketu u obrani i u napadu tako da utakmicu usmjerimo tamo gdje i želimo – jasan je bio trener Zadra u podjeli zadataka pred sraz s Osječanima koji nisu »mačji kašalj« iako ove sezone i nemaju toliko uspjeha kao što je to bio slučaj prethodnih godina. No, svaka vrsta podcjenjivanja bi mogla dovesti do bumerang efekta čega je svjestan i krilni centar Zadra, Domagoj Vuković. Ipak se igra jedna utakmica, a u 40 minuta nerijetko slabiji zna zaskočiti jačeg i zato je potreban ozbiljan pristup kako se ne bi ugrozio osnovni cilj, obrana lanjske titule.
– Tradicionalno kad su u pitanju Kup utakmice nema favorita, pogotovo jer igramo na gostujućem terenu protiv sastava koji nas je pošteno namučio u Zadru. Samo je jedna utakmica tako da pristup mora biti na maksimalnoj razini. Ovo je tek početak puta na kojem se nadamo otići do samog kraja – zaključio je Vuković.
 




U četvrtak izvlačenje polufinalnih parova
Izvlačenje polufinalnih parova održat će se u četvrtak, 4. veljače, u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza, a svoje mjesto u tom ždrijebu već je osigurao Split koji je svladao Hermes Analiticu dok će se ostala tri polufinalista tražiti u četvrtfinalnim susretima koji su na rasporedu danas i sutra. Tako će se danas u društvu Splita naći ili Zadar ili Vrijednosnice Osijek dok će se preostale dvije utakmice četvrtfinala, Cibona – AO Škrljevo i Zabok – Furnir, odigrati sutra, u srijedu 3. veljače. Polufinale je na rasporedu 10. veljače, igrat će se jedna utakmica, a domaćinsvo će biti određeno ždrijebom. Pobjednici tih susreta naći će se u finalu, zakazanom za 13. veljače na neutralnom terenu koji će biti određen nakon odigranih polufinalnih utakmica.
 


Kraljević: Nisam dugo igrao, ali brzo ću se prilagoditi
Treninzima košarkaša Zadra se u nedjelju priključila najnovija akvizicija, Filip Kraljević, kojem će pak trebati neko vrijeme za postizanje optimalne forme pošto nije osjetio natjecateljsku draž od polovice lanjskog ožujka. Unatoč očitoj nepripremljenosti 31-godišnji Mostarac je otputovao s momčadi u Osijek i naći će se u sastavu za današnji Kup ogled, no i sam je potvrdio da će ga se morati čekati neko vrijeme kako bi uspio dati svoj pravi doprinos na terenu.
– Za početak sam sretan sam što sam tu, naravno Zadar je moj grad, moj klub i dobro se tu osjećam. Naravno da mi je drago što sam se vratio. Istina, nisam dugo igrao, praktički već deset mjeseci što je jako dugo, no volio bih se što prije adaptirati i tako biti od koristi suigračima. Trenirao sam svaki dan, ali jedno je kad si u natjecateljskom ritmu, a drugo kad samo treniraš. Vjerujem da ću se jako brzo prilagoditi – kazao je Kraljević nakon prvog odrađenog treninga u dresu Zadra.