Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Linija Luksemburg – Zadar prometovat će od 8. svibnja

02.02.2021. 14:38


Luxembourg Airlines, poznatiji još kao Luxair, u ljetnom redu letenja ove godine planira prometovati na tri međunarodne linije prema Hrvatskoj iz Luxembourga.
Kompanija planira obnoviti međunarodni promet prema Hrvatskoj na početku ljetnog reda letenja, no broj tjednih operacija ostaje minimalan prema svim hrvatskim zračnim lukama.
Luxair će u ljeto 2021. godine povezivati Luksemburg s Dubrovnikom, Splitom i Zadrom, te će sve linije prometovati svega jednom tjedno.


Po jedna linija tjedno
Linija Luksemburg – Zadar – Luksemburg prometovat će subotom, u razdoblju od 8. svibnja do 2. listopada. Najavljena su 22 povratna leta, čime Luxair nudi nešto više od 3.300 sjedala između ova dva grada.
Linija Luksemburg – Dubrovnik – Luksemburg bit će u prometu od 28. travnja do 2. listopada, jednom tjedno, subotom. Između ova dva grada u ljeto 2021. godine Luxair će odraditi 24 povratna leta i ukupno ponuditi gotovo 3.650 sjedala.
Linija Luksemburg – Split – Luxksmburg prometovat će također jednom tjedno, nedjeljom, u razdoblju od 2. svibnja do 10. listopada. Luxair će ponuditi isti broj sjedala na liniji prema Splitu kao i prema Dubrovniku.
Luxair je prije svega nekoliko dana objavio kako uvodi liniju Luksemburg – Beograd, na naše pitanje oko mogućnosti uvođenja linije prema Zagrebu, kompanija je izjavila kako aktivno motri tržište u Hrvatskoj i ne odbacuje mogućnost uvođenja direktne linije prema glavnom gradu Hrvatske u bližoj budućnosti.
Na svim linijama prema Hrvatskoj Luxair će koristiti zrakoplove tipa DashQ400 koji imaju kapacitet od 76 sjedala.


Air Baltic će letjeti za Rijeku, Split i Dubrovnik
Air Baltic, nacionalni prijevoznik Latvije, planira, pak, u ljetnom redu letenja ove godine prometovati prema tri hrvatske zračne luke.
U nadolazećem ljetnom redu letenja, latvijski nacionalni avioprijevoznik planira povezati Baltik s tri leisure destinacije u Hrvatskoj. Ukupno će ponuditi nešto više tjednih operacija prema Hrvatskoj nego što je to bio slučaj u prethodnoj, kriznoj godini.
Direktni letovi između Rige i Dubrovnika dostupni su od 1. svibnja. Kompanija će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i subotom, sve do kraja sezone, 30. listopada. Ukupno će između Rige i Dubrovnika biti dostupno preko 15 tisuća sjedala u oba smjera.
Dubrovnik će biti povezan i s Vilniusom. Linija Vilnius – Dubrovnik u prometu će biti od 4. lipnja do 29. listopada, jednom tjedno. Na svim linijama Air Baltica prometovat će zrakoplovi tipa A220-300 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 145 sjedala. Na ovoj liniji kompanija će ponuditi nešto više od 6.300 sjedala.
Air Baltic ponovno će uspostaviti liniju Riga – Split. Početak prometovanja na ovoj liniji najavljen je za 3. svibnja, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Od 30. lipnja uvodi se i treći let tjedno, svake srijede. Ukupno će u predstojećoj sezoni Air Baltic imati čak 60 povratnih letova između Splita i Rige, u prodaji je čak 17.400 sjedala u oba smjera.
Znatno kasnije nego prethodnih godina, ovaj će prijevoznik uspostaviti promet prema Zračnoj luci Rijeka. Linija Riga – Rijeka prometovat će u razdoblju od 1. srpnja do 4. listopada, dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. U navedenom razdoblju Air Baltic će ponuditi nešto više od osam tisuća sjedala između Kvarnera i glavnog grada Latvije.
Na svim linijama prema Hrvatskoj Air Baltic će prometovati sa zrakoplovima tipa A220-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 145 sjedala. (Croatian Aviation)