Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre

02.02.2021. 18:22


U srijedu 3. veljače ove godine u benkovačkoj Gradskoj knjižnici bit će održana završna konferencija projekta pod nazivom – »Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre« u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovca.
Na konferenciji će gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić i njegovi suradnici upoznati novinare sa svim detaljima, komponentama i aktivnostima obuhvaćenima ovim projektom čija je ukupna vrijednost 16.314.124,23 kuna.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se i financira u sklopu Operativnog progama Konkurentnost i kohezija 2014. -2020. godine. Intervencijski plan Grada Benkovca sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za Regionalni razvoj, a njegova ukupna vrijednost iznosi 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna.
Naime, nakon potpisa sporazuma sredinom svibnja 2017. godine između Grada Benkovca, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva rada i mirovinskog sustava, u Gradu Benkovcu počeli su s prijavom projekata i izradom projektne dokumentacije, a nakon ovog projekta dolaze projekti Benkovački sajam, Poduzetnička zona Benkovačko Selo, plaža Karin Donji, Zavičajni muzej, mreža društvenih domova u Smilčiću, Nadinu, Lisičiću i Vukšiću, izgradnja prometnica, vodovodnih mreža i cijeli niz drugih projekata.