Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Riva” je bila prozor u svijet za učenike i zaposlenike srednjih škola

02.02.2021. 18:44


Profesor Edin Kadić, osnivač portala RivaOn kojemu prijeti trajno gašenje, spomenuo je Gimnaziju Vladimira Nazora i njezinog dugogodišnjeg ravnatelja Radu Šimičevića kao značajne suradnike portala. S obzirom na njegovu uključenost u rad portala RivaOn, zamolili smo Šimičevića da iznese svoj stav o situaciji s portalom.


Novi dizajn probudio bi znatiželju
Odmah na početku naglasio je kako svakako podržava nastavak rada »Rive«.
– Trebalo bi pronaći novu ekipu koja bi ‘Rivu’ vodila s obzirom da je profesor Kadić odnedavno u mirovini. Kad je bila osnovana predstavljala je prozor u svijet za učenike i zaposlenike srednjih škola. Danas je situacija drugačija s obzirom da je tehnologija uzela maha te ju učenici koriste puno vještije nego prije. Ista tehnologija sad je dostupna svima i oblik u kojem je portal RivaOn dosad funkcionirao ne bi u toj mjeri mogao zadovoljiti znatiželju koja je postojala prilikom osnivanja, govori Šimičević dodajući kako predlaže svim zainteresiranim profesorima koji imaju slobodnog vremena da se uključe u rad portala.
– Postoje daroviti učenici i vrijedni profesori kojima treba dati šansu za vođenje takvog portala. Imaju stvarno odličnih ideja, a novodizajnirana RivaOn probudila bi znatiželju pratitelja. Ukoliko uspješno ponudimo nešto novo i zanimljivo prilagođenog vizualnog sadržaja to će svakako skrenuti pažnju na portal i motivirati učenike. Puka platforma na kojoj bi se objavljivali određeni podaci ne bi bila toliko zanimljiva, mislim da bi portal morao sadržavati kreativnu komponentu kako bi kod korisnika pobudio želju da i sami budu kreativni i uključe se u rad portala razmišljajući na način da bi i oni mogli napraviti nešto takvo, kaže Šimičević.


Neka se uključe učenici
Šimičević smatra da u Zadarskoj županiji sigurno postoji bar dvadesetak ljudi spremnih uhvatiti se u koštac s tim.
– U školi gdje sam donedavno bio ravnatelj, Gimnaziji Vladimira Nazora, ima izuzetno vrijednih profesora i učenika koji mogu odgovoriti svakom izazovu te im treba ponuditi mogućnost rada na takvom portalu. Kao bivši ravnatelj srednje škole i aktivni sudionik kreiranja portala RivaOn pozvao bih prije svega učenike da se, bude li prilike, uključe u rad portala jer ono što je dobro treba se nastaviti neovisno o drugim okolnostima. Šteta bi bilo izgubiti nešto ovakvo, zaključuje Šimičević.