Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Šarić i Tuta obavili prozivke u Primorcu (B) i HV Posedarju

02.02.2021. 18:01


Jučer su s pripremama za proljetni dio sezone startali oba trećeligaša iz Zadarske županije, biogradski Primorac i Hrvatski vitez Posedarje. Trener Leo Šarić u kraljevskom je gradu na igralištu Kazimir i Silvestar zajedno sa svojim stručnim stožerom okupio većinu igrača s kojima će krenuti u nastavak sezone, dok je Kristijan Tuta na travnjaku Gordan Demo također prozivkom krenuo u pripreme za drugi dio sezone.
Kao što je poznato odlukom Vlade Republike Hrvatske od 1. veljače dopušteno je treniranje na otvorenome čime su stvoreni preduvjeti, kako za početak priprema nogometaša, tako i za nastavak sezone u niželigaškom stupnju natjecanja. Time su trećeligaši iz Zadarske županije, Primorac iz Biograda na Moru i Hrvatski vitez Posedarje stekli uvjete za početak priprema. Kako je i bilo najavljeno, nisu čekali ni trenutka nego su jučer obavili prozivku u Biogradu na Moru, odnosno u Posedarju. Iako je kalendarom bilo utvrđeno da će nastavak sezone krenuti 20. veljače, vrlo vjerojatno se to neće dogoditi tada, nego tjedan ili dva kasnije. Odgodom početka nastavka sezone momčadi bi dobile više vremena za pripreme koje su neophodne za sve sportaše, pogotovo nakon duge stanke kakve su imali nogometaši u ovome periodu.
Podsjetimo, Primorac (B) je jesenski dio sezone završio na 9. mjestu s 20 osvojenih bodova i gol razlikom 21:16. Ostvarili su Biograjci u tom periodu šest pobjeda, dva remija i sedam poraza u 15 odigranih kola. HV Posedarje je trenutačno na 14. mjestu s tri boda manje od Primorca i gol razlikom 17:30. Posedarci su pet puta pobijedili prošle jeseni, dvaput su osvajali po bod, a osam puta su suparniku morali priznati da je bio bolji.
Prije dva dana u Zadarskom listu oba su trenera najavila početak priprema i dali svoje viđenje nastavka sezone. Kristijan Tuta, trener HV Posedarja kazao je da su prošle jeseni mogli ostvariti i bolje rezultate i da sada neće ništa prepustiti slučaju već će osnažiti igrački kadar i uz primarni cilj, ostanak u Ligi, stvarati momčad za sljedeću sezonu.
Leo Šarić, Trener Primorca (B), rekao je da su u završnici jesenskog dijela došli u pravu formu koju žele nastaviti i u drugom dijelu te uz određenja pojačanja ciljati na gornji dio ljestvice i pri samom vrhu. Nadajmo se da će se želje i planovi oba trenera i ispuniti. A sada, kako bi i oni sami kazali, slijede »krv, znoj i suze« kao bi se prvenstveni dvoboji dočekali maksimalno spremni.