Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poličnik Hrabro(v) prema A-2 ligi

Autor:

01.03.2009. 23:00
Poličnik Hrabro(v) prema A-2 ligi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Poličnik je dosanjao A-2 ligu, jasno, ne bude li kakvih senzacija u preostale tri utakmice, koliko ih Poličanci trebaju odigrati. U derbiju B-1 lige jug pred punim tribinama lijepe školske dvorane košarkaši Poličnika su u svim segmentima košarkaške igre nadmašili Metkovčane te su tri kola prije kraja praktički osigurali viši rang natjecanja.
Pored velikog uspjeha ovog mladog kluba strši i vrhunski estetski dojam same košarke koja se mogla vidjeti u Poličniku u nedjelju navečer. Košarkaška izvedba, pogotovo domaćih igrača, bila je na razini koja se ne može vidjeti ni u pola utakmica A-1 lige, a kamoli A-2 u čijem bi društvu Poličanci trebali nastupati od sljedeće sezone. Trener Boris Hrabrov uspio je od momčadi napraviti moćnu mašinu koja je u stanju napadačkom košarkom, koja je dominirala u utakmici s Metkovićem, puniti srca svojih bučnih navijača.
U odlučujuću utakmicu za ulazak u A-2 ligu Hrabrovljevi igrači ušli su puni samopouzdanja i našpanani do krajnjih granica, što se od prve minute odražavalo na rezultatu na semaforu. No, posao je Poličancima puno lakši kad u svojim redovima imaju takvog šutera kao Stjepana Marinovića, koji je u prvih 20 minuta ubacio nevjerojatnih 31 poen, što je bilo dovoljno da Metkovčani na odmor odu s velikih 16 koševa minusa. Nakon što je proteklo nekoliko minuta drugog poluvremena i na semaforu zasvijetlilo 73:53 za domaćina, svi u dvorani su pomislili da je gotovo i da slavlje može započeti. No, košarka se po tko zna koji put pokazala prevrtljivom igrom, jer su u razdoblju od 25. do 32. minute Metkovčani ušli u seriju od 16:0 i osam minuta prije kraja utakmica je ponovno bila neizvjesna (73:69). Tada se činilo da više nema snage u košarkašima Poličnika, ali ulaskom Đerđe na mjesto organizatora igre ponovno se povezala igra domaćina, i na krilima raspoloženog Marinovića te vrlo dobrog Ninčevića rezultat ponovno odlazi na preko deset koševa viška za Poličnik.
Do kraja su domaći košarkaši ustrajali u nakani da očuvaju prednost veću od 12 koševa koja im je jamčila mirniji san pred posljednja dva kola uz zaostalu utakmicu koju trebaju još odigrati, jer su s tom razlikom osigurali pravo na eventualni kiks do kraja natjecanja. No, teško je vjerovati da će Poličanci u ovom trenutku dopustiti sebi preveliko opuštanje baš sada kad su došli do koračića od potvrde ulaska u viši rang. Ove sezone izgubili su samo jedanput i to u Metkoviću, što olakšava brigu njihovim navijačima jer su ove sezone dokazali, pogotovo nakon ove velike pobjede, da su ipak premoćni za ostalu konkurenciju.


 HRABROV: IGRAMO ODLIČNU KOŠARKU


– Zasluženo smo pobijedili u utakmici koja je odlučivala o prvaku ove lige. Cijelu sezonu igramo odličnu košarku i mislim da smo zaslužili po prikazanom prijeći u viši rang natjecanja. Ne želim još ništa zaključivati, jer imamo tri utakmice do kraja i nikad se ne zna, iako smo s pobjedom većom od 12 razlike sebi dali pravo čak i na možebitan kiks. Zahvalio bih publici koja nas vjerno i bučno bodri na svakoj našoj utakmici, što nam je od velike pomoći – kaže Boris Hrabrov.