Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Arsenal od sada otvoren samo za organizirana događanja

Autor: Boris Kupčak

01.03.2010. 23:00
Arsenal od sada otvoren samo za organizirana događanja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zbog nezadovoljavajućih financijsko-poslovnih rezultata i posljedica nestabilne gospodarske situacije, kao i Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda od ovog mjeseca Arsenal će, osim u sezoni, biti otvoren samo za vrijeme organiziranih događaja privatnog i javnog karaktera, najavljeno je na tradicionalnom „Doručku u Arsenalu”.
Novi koncept poslovanja najavila je Jasmina Kulaš, voditeljica direktora, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću, dok je voditeljica programa Anamarija Portada dodala da iako je uveden novi koncept poslovanja, otpuštanja radnika neće biti, a osim racionalnijeg poslovanja, još više će se podići razinu usluge organizacije svih vrsta događaja na zadovoljstvo posjetitelja.
Slijedom nove poslovne strategije Arsenal će tijekom devet mjeseci biti isključivo otvoren za organizirane javne i privatne događaje i posjete, a s novim radnim vremenom započeli smo 1. ožujka. U razdoblju od ožujka do polovine mjeseca lipnja bit će otvoren za javnost samo u dane u tjednu kad se u njemu održavaju određena događanja, kazala je Portada ističući kako će posjetitelji biti informirani o tjednom radnom vremenu putem web stranice ili kroz medije.
Zanimljivo je da iako je uveden novi način poslovanja radnici neće ostati bez posla, a najavljeno je i kako će se sada sva pozornost usmjeriti na događanja, kojih bi sada trebalo biti još više.
Podsjetimo kako je Arsenal od 2007. godine na upravljanje i vođenje preuzela Ilirija d.d. iz Biograda na Moru, koja je u većinskom vlasništvu Arsenal Holdingsa d.o.o.
Kako je i običaj na tradicionalnom „Doručku u Arsenalu”, Nives Rogoznica, suradnica za odnose s javnošću najavila je bogat program u kojem će Zadrani imati priliku uživati i ovaj mjesec. Uz četiri koncerta, sajam poslova i festival vjenčanja, organiziran je i stand-up show te tradicionalne izložbe.
Sam sadržaj ovog mjeseca dokazuje kako će događanja biti, pa i koncertnih. Ovaj mjesec tako imamo četiri koncerta. Prvi je u povodu dana Sv. Patrika koji ovdje imamo tradiciju održavati, tako da nam 13. dolaze Belfast food, a s njima James Cannon & The Sinners, svi posjetitelji moći će uživati u irskoj glazbi. Imamo i dva tribute koncerta, jedan od njih je meni osobito drag, Atomski sat iz Zadra, koji su svirali već na Tribute to Azra, a nakon njih i Tribute to Elvis Presley: Steve Morgansa i Hot Rod band. Oni su iz Hrvatske, a Steve je porijeklom iz Hrvatske, a dosta je poznat i smatra se jednim od boljih Elvisovih interpretatora u svijetu. Za kraj, 28. veljače nastupit će grupa Agape, koja pripada kršćanskoj adventističkoj crkvi, a nastupit će humanitarno za Dariju Šiminov, najavila je Rogoznica dodajući kako će uz najavljene koncerte biti i raznih drugih događanja.
Već u petak imamo Sajam poslova čiji je organizator HZZ, a već sljedeći vikend imamo festival vjenčanja koje organizira Udruženje obrtnika na kojemu će biti 55 sudionika, 12 salona vjenčanica i ostali obrtnici.
12. ožujka imamo ponovno Stand up komediju čiji je organizator Suzuku, ulaznice se ne naplaćuju, a za ulaz je potrebno u Suzuki odnijeti dječju igračku koja će biti donirana dječjim domovima, najavila je Rogoznica dodajuči kako će u sklopu Irskih dana biti grupa Irish Maiden s radionicama o irskoj kulturi, plesu i glazbi.
Najavljene su i izložbe otočnih fotografa, kao i ona Marka Novoselića, umjetnika koji radi sa starim bačvama i daje im novi život, a naziv ove izložbe je Reinkarnacija. Jedna od zložbi bit će i ona umjetnika Borisa Žuže s radovima nastalim prošlog mjeseca na večeri francuske šansone pod nazivom Le Montmartre.


 U 2010. GODINI 400 RAZLIČITIH DOGAĐANJA


U ove četiri godine imali smo preko 800 različitih događaja privatnog i javnog karaktera, a u 2010. godini za cilj imamo obogatiti ponudu Zadra s 400 različitih događaja koji će značajno pridonijeti kulturi, javnom i zabavnom životu cijelog ovog područja. Svi radnici su jako dobri, kod nas rade već duže vrijeme i imamo međusobno povjerenje, tako da neće biti otpuštanja i uredno će primati plaću, najavila je Anamaria Portada, dok je Jasmina Kulaš dodala kako postoji mogućnost da neki od radnika pređu u neki od Ilirijinih kompleksa.




 IZGUBLJEN I STALNI GALERIJSKI PROSTOR


Odustajanjem od neprekidnog rada Arsenal će moći manje ponuditi na organizaciji izložbi, koje bi prema novom konceptu poslovanja mogle biti viđene samo za vrijeme organiziranih javnih i privatnih događanja.
– O novom konceptu poslovanja već smo obavjestili umjetnike koji će ovaj mjesec izlagati u prostoru Arsenala i oni su se s nama složili. Što se tiče budućih izložbi koje budu organizirane ovdje moći će se razgledati za vrijeme otvaranja izložbe ili nekih drugih događanja, a za organizirane posjete, recimo škola, prostor ćemo otvarati prema dogovoru, kazala je Portada i dodala kako postoji mogućnost i da će se smanjiti cijena izlaganja.