Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Knežević osuđen na šest mjeseci zatvora

Autor: Suzana Bandić

01.03.2010. 23:00
Knežević osuđen na šest mjeseci zatvora

Foto: Filip BRALA



Aleksandar Knežević (47), donedavni voditelj zadarskog prodajnog centra Interšpar,  danas je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog mobinga nad djelatnicom Julijom Baljak (33).
Kako u Republici Hrvatskoj još uvijek nije reguliran Zakon o seksualnom bobingu Knežević je osuđen zbog povrede dostojanstva i prava na rad djelatnice zadarskog Interšpara, što je ujedno i prvi put u Republici Hrvatskoj da je donijeta presuda za mobing.
Uz Kneževića, krivim je proglašen i Šime Strika (40), kućni majstor u istom prodajnom centru, ali je njemu sutkinja Ana Zrilić, pred kojom se vodio ovaj postupak, izrekla nepravomoćnu presudu kojom je dobio četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od dvije godine zbog bludnih radnji.
Podsjetimo, Kneževića se teretilo da je u dužem vremenskom razdoblju verbalno i spolno uznemiravao djelatnicu zadarskog Interspara Juliju Baljak, dok se Šimi Striki stavljalo na teret da je 7. prosinca 2008. godine zaposlenici Ankici Dragaš prišao s leđa u kuhinji kafića Tuto bene te je uhvatio za grudi.
Obje strane u ovom postupku najavile su žalbu.