Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Marceli Marić tri norme za EP

Autor: Čedo Fabulić

01.03.2010. 23:00
Marceli Marić tri norme za EP


Pod pokroviteljstvom Grada Zadra, a u organizaciji HSSV-a i u tehničkoj provedbi KSV Arno na bazenu na Višnjiku održano je Zimsko PH skokova u vodu za mlađe i starije juniore i kadete. Na trodnevnom mitingu nastupilo je pedesetak natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova, među njima Zadar i Arno.
Pod vodstvom trenera Marka Sutlovića natjecatelji Zadra osvojili su čak devet naslova prvaka Hrvatske, a sa svojim skakačkim programima i osvojenim bodovima odskakali su od svih ostalih. Prva “violina” Zadra bila je mlađa juniorka Marcela Marić koja je bila prva s daske 1, 2 m i tornja. Sa samo osam skokova Marcela je osvajala više bodova nego juniori sa deset. Ništa manje uspješan bio je i njen brat Maro Marić i Hana Kovačević koji su u kategoriji mlađih kadeta (B program) također osvojili trostruke naslove prvaka Hrvatske okitivši se zlatnim odličjem s daske 1 m, 2 i tornja.
– Marcela je u sve tri discipline ostvarila normu za EP – kaže trener Sutlović i dodaje:
– Naši skakači imaju težak program zato i jesu ostvarili najviše bodova. Sve je to odraz svakodnevnog mukotrpnog rada.
Što ste vidjeli kao izbornik kadetsko – juniorke reprezentacije Hrvatske?
– Marcela Marić je ostvarila sve tri norme i predstavila se kao najveći potencijal. Zadovoljni smo njenim rezultatima, posebnom rezultatom s daske 3 m koji bi na prošlom SP-u bio drugi po vrijednosti što će reći da je riječ o vrhunskom rezultatu. Osim nje normu je s tornja ostvarila i Maja Borić iz Trešnjevke, ali ona nema pravo nastupa na EP-u jer je još uvijek mlađa kadetkinja. No, Borić ima normu za Mediteranski kup. Bilo je još nekoliko dobrih skakača; Hana Kovačević, Maro Marić, Juraj Melša i još jedna djevojka iz Trešnjevke. Za detaljnije analize treba pogledati službene liste i programe skakača – ističe Sutlović.
Juniori Arna bili su nadmoćni u svojoj kategoriji. Roko Čirjak se okitio dvama naslovima prvaka Hrvatske, a Josip Karuc s jednim. Dva naslova vicepravaka odnijeli su Karuc i Hana Krističević, a jedan Čirjak. Trener Arno Longin dosta je vremena prošli vikend potrošio na organizaciju trodnevnog prvenstva.
– Sa rezultatima naših skakača sam zadovoljan, po broju osvojenih odličja nadmašili smo očekivanja. Imali smo namjeru da juniori Čirjak i Karuc dosegnu razinu seniorskog nastupa, no nisu uspjeli prijeći tu granicu. Uveli smo neke nove skokove s kojima bismo se trebali predstaviti na seniorskom prvenstvu od 19. – 21. ožujka također na Višnjiku. Kako stvari sada iz Kanade bi nam za to natjecanje mogla doći Nikolina Tokić. Inače, ovo je prva u povjesti organizacija jednog natjecanja za KSV Arno i uopće ovakvog tipa u Zadru. Iako je bilo propusta zadovoljni smo za prvi put. Ekipa koja je radila nije imala nikakve pomoći sa strane nego se kroz natjecanje sama školovala – kaže Longin.